RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

До Сватового "рукою подати": ЗСУ розпочали звільнення найважливішого населеного пункту, карта

Українські бійці продовжують працювати у Харківському напрямку – попередньо, вони звільнили Борову, на черзі Сватове.

Про це повідомив військовий кореспондент Андрій Цаплієнко у Telegram-каналі.

"Борівська громада на Харківщині – під контролем ЗСУ! Повідомляється, що окупанти та колаборанти покинули цей район. Тим часом наші військові вже зачищають село Піски-Радьківські та проводять розмінування", - написав він.

Читайте також: Дійшли до російського кордону: ЗСУ показали відео з трьох звільнених сіл

У той же час, у Борівській селищній раді повідомили, що днем раніше, 26 вересня, окупаційна влада залишила громаду, майже всі колаборанти також втекли. Частина місцевих жителів протягом останнього тижня виїхала на більш безпечні території, решта залишилася вдома, у разі небезпеки ховаються у підвалах та укриттях.

Зазначається, що звільнення населених пунктів Борівщини на лівому березі Оскола почалося з півдня.

"Зокрема, село Піски-Радьківські (другий за розміром населений пункт громади, де до війни мешкало біля 2 тис. людей), вже перебуває під контролем ЗСУ. Але українські військові наразі ще виявляють там групи російських військових, проводять зачистки, розмінування. Місцеві жителі радо зустрічають наших воїнів, намагаються допомогти у побутових питаннях, готують для захисників їжу, зі сльозами радості на очах дякують за визволення", - йдеться у повідомленні.

У селищній раді також додали, що від Борової до Сватово "рукою подати" і, коли ЗСУ його звільнить, "у кацапів повалиться великий шматок фронту, і навіть лиман штурмувати не треба".

Раніше ми публікували ексклюзивне відео, зняте в Малій Комишувасі (Ізюмський район Харківської області) невдовзі після її звільнення ЗСУ.