RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Важкі та "тупі": якими ракетами окупанти завдали удару по Дніпру

У ніч на 29 вересня російські окупанти обстріляли Дніпро, що призвело до руйнувань і людських жертв.

Про те, якими ракетами було обстріляно місто, повідомляє Telegram-канал "Дніпро обласний".

За даними командування Повітряних сил ЗСУ, російські окупанти застосували надзвукові ракети Х-22 радянського виробництва. Ця зброя була створена для знищення авіаносців та авіаносних груп з використанням ядерної боєголовки, але при використанні ракети з фугасною боєголовкою удар виходить неточним. Тим не менш, дана ракета здатна завдавати значної шкоди за рахунок поєднання низької точності та великої потужності.

Читайте також: Серед загиблих - дитина: моторошні фото руйнувань у Дніпрі після нічного удару.

Довжина ракети становить 12 метрів, боєголовка важить майже тонну, а загальна маса ракети – майже 6 тонн. Їх запускають із літаків Ту-22, завдяки чому ракета може розігнатися до швидкості 4000 км/год - залежно від модифікації дальність польоту становить від 140 до 600 км. Вартість однієї ракети становить близько 400 000 доларів.

Саме цими ракетами окупанти били по будинку культури у місті Лозова Харківської області 20 травня, а також по торговому центру "Амстор" у Кременчуці Полтавської області 27 червня.

Тим часом у Мережі з'явилися ще фото наслідків нічного удару по Дніпру.

Нагадаємо, російська армія регулярно завдає ударів по Дніпру - місто було обстріляне також у ніч на 11 вересня - окупанти завдали ракетного удару по центру Дніпра, влучивши у адмінбудівлі, магазини, ринок, склади, трамвайно-контактну мережу та житлові будинки. Також серйозно постраждала людина.