RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

ЗСУ за добу завдали десятки точних ударів по позиціях окупантів: зведення Генштабу на 1 жовтня

На 220 добу повномасштабного російського вторгнення противник продовжує зосереджувати зусилля на спробах повної окупації Донецької області та утриманні тимчасово захоплених територій, а ЗСУ точними ударами знищує ворожі склади та живу силу окупантів.

Про це йдеться на Facebook-сторінці Генерального штабу ЗСУ.

Зазначається, що російські війська обстрілюють позиції ЗСУ вздовж лінії зіткнення, окрім цього ведеться повітряна розвідка. Також ворог завдає ударів по цивільній інфраструктурі та помешканнях мирного населення, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

Читайте також: Скоро все стихне: у розвідці спрогнозували, коли закінчиться війна в Україні

Так, за минулу добу було завдано 4 ракетних та 15 авіаційних ударів, здійснено понад 85 обстрілів з РСЗВ по військових та цивільних об’єктах на території України. Від ударів противника постраждало більше 50 населених пунктів. Зокрема, Білогорівка, Новомиколаївка, Благодатівка, Сухий Ставок та Одрадівка.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін.

На інших напрямках противник здійснив обстріли населених пунктів з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, а саме:

  • на Слобожанському напрямку – в районах населених пунктів Стрілеча, Рідкодуб, Кучківка, Охримівка та Вільхуватка;
  • на Краматорському напрямку – в районах населених пунктів Григорівка, Білогорівка, Івано-Дар’ївка, Закітне, Роздолівка та Спірне;
  • на Бахмутському напрямку – в районах населених пунктів Бахмут, Зайцеве, Миколаївка Друга та Парасковіївка;
  • на Авдіївському напрямку – в районах населених пунктів Мар’їнка, Водяне і Олександропіль;
  • на Новопавлівському напрямку – в районах населених пунктів Новосілка, Новопіль, Пречистівка та Павлівка.

На Запорізькому напрямку ворог обстріляв населені пункти Мала Токмачка, Залізничне, Гуляйполе та Новоандріївка.

На Південнобузькому напрямку обстрілів з танків, мінометів та ствольної артилерії зазнали райони понад двадцяти п’яти населених пунктів вздовж лінії зіткнення. Серед них - Степова Долина, Мирне, Сухий Ставок, Ольгине та Архангельське.

У ворожих військ катастрофічно не вистачає людських ресурсів, зокрема, офіцерських кадрів, саме через це російське військове керівництво передчасно залучає курсантів військових училищ. Зокрема, у Тюменському військовому училищі буде проведено достроковий випуск курсантів - випускників планується направити на первинні офіцерські посади у військові частини, що комплектуються мобілізаційним резервом. У той же час, курсантів випускних курсів Рязанського десантного училища направляють для проведення підготовки полків мобілізаційного резерву, що здійснюється на базі полігонів неподалік Рязані, Омська, Пскова, Тули та інших міст. Для зазначених підрозділів, планують заходи підготовки та злагодження терміном не більше одного місяця, з подальшим вибуттям до району ведення бойових дій на території України.

Варто зазначити, що за минулу добу українськими військовими було відбито атаки противника неподалік Нью-Йорка, Зайцевого та Соледара. Також, українською авіацією було завдано одинадцять ударів по ворогу, внаслідок яких відбулося ураження опорного пункту противника, шести районів зосередження озброєння та військової техніки, а також чотирьох зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони збили три БпЛА та вертоліт Ка-52.

Окрім цього, ракетні війська і артилерія, за минулу добу, уразили одинадцять пунктів управління різного рівня і вісім районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки. Також, в зону ураження потрапили ще чотирнадцять військових об’єктів ворога - склади з боєприпасами, зенітні ракетні комплекси, переправи, станції радіоелектронної боротьбі та розвідки.

Раніше ми писали, що до звільнення Лимана залишилися лічені дні.