RU  UA

Переповнені лікарні та термінова евакуація: яка ситуація у росіян у районі Кремінної та Сватового

ЗСУ звільнили селище міського типу Борова недалеко від Сватового, росіяни формують нову лінію оборони вздовж дороги Р-66 від Сватового до Кремінної. Окупанти панікують та закликають місцевих жителів до втечі.

Про це розповів голова Сєвєродонецької РВА Роман Власенко в ефірі Апостроф TV.

"У колаборантів панічні настрої, вони спонукають до втечі й місцевих, щоб ті "не залишалися з нацистами". Лінія бойових дій приблизно проходить адмінкордонами Луганської області, росіяни формують нову лінію оборони вздовж дороги Р-66 від Сватового до Кремінної", - зазначив він.

Власенко уточнив, що у Сватовому окупанти видали розпорядження населенню евакуюватися протягом 72 годин, такі ж розпорядження були щодо Кремінної, Лисичанська та Рубіжного.

"Логістичними центрами окупантів стали Сватове, Старобільськ та Кремінна, залишаються військовими базами Попасна та Сєвєродонецьк. Багато інформації про те, що у Сватовому, Старобільську, Новоайдарі та Кадіївці переповнені лікарні, які фактично є військовими госпіталями, там дуже багато 300-х, найбільше їх у Кремінній, Сватовому та Старобільську", - описав ситуацію голова Сєвєродонецької РВА.

Читайте також: ЗСУ заходять у підчерев'я ворога: яка зараз ситуація в Луганській області

За його словами, у Сєвєродонецьку окупанти мають певні успіхи щодо підключення води, газу та світла, але потреби міста вони перекривають десь на 20%, і це "стеля" їх можливостей. Якщо місто буде деокуповане - зима все одно буде важка, але українська влада зможе зробити більше.

"До речі, всі росіяни, які приїхали відновлювати окуповані міста, вже поїхали назад, тому що "паніки немає", - додав Власенко.

Він пояснив, що Сватово – це важливий логістичний центр, залізничний вузол та перехрестя автошляхів, він близький до кордону з Росією, тому важливий для окупантів. Єдина ж цінність Кремінної для росіян у тому, що це - перша лінія оборони трикутника Рубіжне-Сєвєродонецьк-Лисичанськ.

Як повідомляв "Апостроф", військовий експерт і полковник запасу ЗСУ Роман Світан анонсував добрі новини з фронту цього тижня.