RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

ЗСУ завдали точних ударів по складах та важливих об'єктах окупантів: зведення Генштабу

Розпочалася 225 доба повномасштабної російсько-української війни. Окупаційне військо зосереджене на зриві активних дій Сил оборони України, при цьому обстріллючи все навколо і заміновуючи території на окремих напрямках. Водночас українські військові продовжують відбивати російські атаки й знищувати ворожі сили.

Про оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом на ранок 6 жовтня повідомили в Генштабі ЗСУ.

Ворог намагається утримати тимчасово захоплені території, зірвати наступальні дії ЗСУ, тоді як сам не припиняє спроб ведення наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Читайте також: ЗСУ мають значні успіхи в контрнаступі: карта та дані західних аналітиків

Російське окупаційне військо безперервно обстрілює українські позиції вздовж лінії зіткнення та завдає ударів по цивільній інфраструктурі та помешканнях мирних жителів, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони і звичаї ведення війни.

За минулу добу російські загарбники завдали 5 ракетних та 8 авіаційних ударів, здійснили понад 65 обстрілів з РСЗВ, унаслідок чого постраждали об’єкти та цивільне населення понад тридцяти населених пунктів, зокрема, Біла Церква, Куп’янськ, Білогорівка, Сіверськ, Карлівка, Кривий Ріг, Запоріжжя, Гуляйполе, Прогрес, Нікополь та Мирне.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін.

На інших напрямках ворог здійснював обстріли:

  • на Сіверському напрямку – у районах населених пунктів Рожковичі та Фотовиж Сумської області;
  • на Слобожанському напрямку – у районах населених пунктів Уди, Ветеринарне, Стрілеча, Красне, Огірцеве, Глибоке, Нескучне та Мілове;
  • на Краматорському напрямку – поблизу Верхньокам’янського, Іванівки, Серебрянки та Спірного;
  • на Бахмутському напрямку – у районах населених пунктів Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Одрадівка, Майорськ, Нью-Йорк та Юр’ївка;
  • на Авдіївському напрямку – в районах населених пунктів Авдіївка, Первомайське, Водяне, Піски, Красногорівка, Мар’їнка, Парасковіївка, Новомихайлівка.
  • На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог завдав вогневого впливу в районах населених пунктів Новопіль, Времівка, Велика Новосілка, Шахтарське, Золота Нива, Полтавка, Гуляйполе, Червоне, Павлівка, Гуляйпільське, Дорожнянка та Новоукраїнка.
  • На Південнобузькому напрямку окупанти продовжують перегруповуватися і відводити свої підрозділи. Обстріляли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії понад 30 населених пунктів вздовж лінії зіткнення. Зокрема, Велике Артакове, Білогірка, Благодатівка, Андріївка, Первомайське, Любомирівка, Солдатське, Правдине, Мирне та Олександрівка.

Збройні Сили України за минулу добу відбили атаки росіян у районах населених пунктів Виїмка, Соледар, Одрадівка, Бахмутське, Бахмут, Красногорівка, Майорськ та Новомихайлівка.

Крім того, надходить інформація про мінування російськими загарбниками об’єктів інфраструктури Енергодара.

Водночас українська авіація завдала понад п’ятнадцять ударів: уразила 12 районів зосередження озброєння та військової техніки ворога, 4 зенітні ракетні комплекси й збила 9 ворожих БпЛА. Разом з цим ракетні війська і артилерія за минулу добу уразили 2 пункти управління, 14 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, склад боєприпасів, а також вісім інших важливих об’єктів ворога.

результаті поступового звільнення Силами оборони тимчасово захоплених територій, одночасно з відходом підрозділів російських окупаційних військ, відзначається виїзд поплічників окупаційної влади. Так, за наявною інформацією, з населеного пункту Сватове до Новопскова Луганської області зафіксовано переміщення трьох автобусів прихильників окупантів. Схожа ситуація на тимчасово зайнятій території Херсонської області, де представники приватних охоронних кампаній з ТОТ АР Крим планують евакуюватися назад на півострів", - додали в Генштабі ЗСУ.

Також російські окупанти ввели комендантську годину й посилили фільтраційні заходи в Рубіжному на Луганщині, аби шукати українських диверсантів і партизанів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російські окупанти завдали масованого удару по Запоріжжю. Ворог зруйнував багатоквартирні будинки, під завалами яких досі перебувають люди.