RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Є серйозні руйнування: нові фото, відео та всі подробиці пожежі на Кримському мості

Вранці 8 жовтня стався потужний вибух на Керченському мосту в окупованому Криму, що призвело до значних пошкоджень та обвалення його. За версією російських окупантів, на мосту випадково спалахнула цистерна з пальним.

Про це повідомив окупаційний радник голови Криму Олег Крючков у своєму Telegram-каналі.

Читайте також: Удар по Кримському мосту: військовий експерт вказав на важливі нюанси

"Попередньо: горить цистерна з паливом на одній із ділянок. Судноплавні арки не пошкоджені. Про причини та наслідки говорити рано. Ведуться роботи з гасіння пожежі", - написав він.

Водночас український журналіст Андрій Цаплієнко вказав на нестиковку у версії окупантів.

"Цікаво, як вибух цистерни на залізничній колії пояснює суттєве просідання автодорожнього полотна? Утім, є ще час придумати", - зазначив він.

Зокрема, автомобільна частина мосту обрушилася. Видання "Керч.FM" повідомляє, що у воду обвалилося кілька прольотів дорожнього полотна. А саме, частина дороги якою здійснювався рух з боку Тамані у бік окупованої Керчі.

Російське інформагентство "ТАРС" у Telegram зазначило з посиланням на окупаційну владу, що в Керченській протоці не перекрили судноплавство, але рух на Кримському мосту повністю закрито, готується запуск поромної переправи через протоку.

Крім того, люди на окупованому півострові заздалегідь почали готуватися до проблем із паливом, вишикувавшись у великі черги на заправки.

У РЖД вже скасували всі потяги у сполученні з півостровом, які планувалося відправити найближчим часом, а також припинено продаж квитків на потяги до Криму.

Збитки від вибуху на мосту Всеросійська спілка страховиків оцінила в 200-500 млн рублів.

Щоб уникнути ажіотажу серед кримчан, товари бакалії на окупованому півострові почали видавати в одні руки до 3 кілограмів.

Радник Офісу президента України Михайло Подоляк прокоментував НП на Кримському мості, уточнивши, що все незаконне має бути зруйновано.

"Крим, міст, початок. Усе незаконне має бути зруйновано, усе вкрадене – повернуто Україні, усе російське окупаційне – вигнане", - написав він у Twitter.

Які є версії вибуху на Кримському мості

Окупаційний голова Криму Сергій Аксьонов підтвердив вибухи, зазначивши на своєму Telegram-каналі, що поромна переправа почне працювати з 8 жовтня.

За даними російських ЗМІ, слідчий комітет в окупованому Криму вже порушив кримінальну справу через підрив на Кримському мосту вантажівки. Як повідомляє Telegram-канал "ПП Севастополь", представники спецслужб з'ясовують, яким чином вантажівка, начинена вибухівкою, змогла в'їхати на Кримський міст. У них виникають питання до чергової зміни, що пропустила вантажівку, а також до роботи обладнання.

Глава окупаційної Державної думи Криму Володимир Константинов вважає, що це справа "окровавлених рук" так званих "українських вандалів", і закликає росіян активніше брати участь у повномасштабній війні у зв'язку з цією подією.

Водночас неназвані експерти запевняють, що підрив Кримського мосту - це складна диверсіонна операція, яка стала серйозним психологічним ударом як раз до ювілея російського диктатора Путіна.

"Дивно, що російські спецслужби не контролюють міст. Але це говорить про рівень проведення диверсій. Дуже високий рівень", - зазначили вони.

Крім того, у росіян з'явилася версія, що міст підірвав міністр оборони країни-терориста РФ Шойгу, над яким "згустилися хмари", аби перекласти провину на російські спецслужби.

Речник президента РФ Дмитро Пєсков повідомив, що російський диктатор Володимир Путін доручив створити урядову комісію у зв'язку із надзвичайною ситуацією на мосту. Він заявив, що наразі невідомі терміни щодо відновлення мосту. Однак у "Яндекс Картах" вже з'явилася дата закінчення ремонтних робіт з перекриття мосту – до 31 жовтня.

Читайте також: Момент вибуху на Кримському мості потрапив на відео

Фото та відео Кримського мосту на даний момент можна переглянути нижче.

Раніше "Апостроф" розповідав про те, що окупанти злякалися удару по Кримському мосту та почали посилювати оборону.