RU  UA

Люди опинилися під завалами: з'явилися подробиці ракетного удару по Запоріжжю

У ніч на 12 жовтня по Запоріжжю та околицях Росія випустила сім ракет С-300. Одна з них зруйнувала будинок у селі, люди, які ховалися у підвалі, були заблоковані у ньому.

Про це розповів голова Запорізької районної державної адміністрації Олег Буряк у ефірі Апостроф TV.

"Сьогодні вночі було 7 прильотів. Два прильоти до мікрорайону передмістя Запоріжжя. Одна ракета потрапила у футбольний майданчик, інша теж не завдала руйнувань, але вилетіло скло. Жертв і руйнувань будинків немає. Інші три ракети влетіли до територіальної громади, один будинок зруйнували вщент. Жителі були у підвалах, їх відкопали, вони живі, їм надають медичну допомогу. Також дві ракети влетіли в поле", - розповів він.

Читайте також: "Русский мір" у всій "красі": відео з квартири у Запоріжжі після ракетного удару

Олег Буряк додав, що через Василівку близько півтори тисячі людей виїхали з окупованих територій.

"Позавчора поїхало 365 людей, з них 65 дітей. Випускають приблизно в 5 разів менше. Вони бачать, що територія оголяється, у них провали в медицині, комунальній сфері. У них наказ від гауляйтера окупованої області, що потрібно сформувати добровільний батальйон, до якого добровільно мають вступити жителі окупованих територій, люди тікають, намагаються виїхати через РФ, сховатися у Криму, але окупанти все роблять, щоб не відпускати людей. Насильно дають фейкові паспорти", - описав він ситуацію.

Як повідомляв "Апостроф", у ніч на 12 жовтня російська армія також випустила близько 100 снарядів по мирному Нікополю, внаслідок чого постраждала 6-річна дитина та її мати.