RU  UA

Тіла загиблих городян знаходять і досі: як живе Куп'янськ після звільнення

Вже більше місяця минуло після звільнення Збройними силами України Куп'янська в Харківській області, а в місті досі знаходять тіла вбитих окупантами мешканців.

Про це розповів депутат Куп'янської міської ради Вадим Крохмаль у ефірі Апостроф TV.

"Тіла знаходять і знаходять, це не поодинокий випадок. Востаннє була ексгумація трьох тіл, але невідомо чиїх. СБУ та ДСНС цим займаються", - зазначив він.

За словами депутата, світла, газу та води у місті не було більше місяця. Влада докладає всіх зусиль, щоб відновити інфраструктуру і в цьому є певні успіхи.

Читайте також: Росія завдала смертельного удару по лікарні у Куп'янську: фото та всі подробиці

"Потроху розчищається центр міста, частково місто підключене до електроенергії, це лівий берег. Сподіваюся, до кінця тижня зі світлом буде правий берег. Перебиті шляхи водовідведення саме на шляху, який було розбито. Міст, що об'єднував лівий і правий берег, залишається найбільшою проблемою", - додав Крохмаль.

Крім того, відбувається обстеження газових мереж, але все ускладнюється, бо завжди потрібні сапери. Окупанти замінували кожну електроопору у місті.

Як повідомляв "Апостроф", у деокупованому населеному пункті Куп'янськ-Вузлової правоохоронці виявили тіла чотирьох мирних жителів, яких розстріляли російські військовослужбовці.