RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

ЗСУ покращили свої позиції під Херсоном: актуальні карти бойових дій

Українські бійці продовжують поступово просуватися у Херсонському напрямку – вони наступають, змушуючи окупантів у паніці передислокуватися на лівий берег Дніпра. Водночас на Харківському напрямку звільнено більшість територій – залишилося деокупувати 1,8% земель.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (США).

Схід України

Через невдачі на інших фронтах ворожа армія дедалі більше лютує і намагається придумати собі уявні перемоги, коли українські захисники продовжують наступати, крок за кроком виганяючи ворога з українських земель.

Читайте також: ЗСУ завдали нового потужного удару по позиціях ворога на Півдні

Так, пропагандистські джерела заявляють про успіхи під Бахмутом, тоді як ЗСУ відбили всі штурми поблизу населеного пункту — біля Бахмутського, Кліщіївки та Досвідченого. Крім того, українські бійці тримають удар у районі Авдіївки — поряд із Красногорівкою, Новомихайлівкою, Невельським та Мар'їнкою. Ворог продовжує обстрілювати населені пункти вздовж усієї лінії фронту, а на ділянці Сватово-Кременна тривають непрості позиційні бої. Крім того, ЗСУ відмінно просувається на Харківщині – залишилося звільнити менше ніж 2% українських територій.

Південь України

Крок за кроком українські захисники просуваються й у південному напрямку – за попередню добу ЗСУ вдалося покращити свої позиції під Благодатним, прорвати оборону ворога біля Суханового, що поряд із Бериславом. Тим часом, окупанти створюють лінії оборони, риючи окопи та вибудовуючи інженерні укріплення, а також мінуючи місцевість.

Ворог продовжує завдавати ударів артилерією та авіацією на захід від Гуляйполя, також страждають Миколаївська та Дніпропетровська області. За деякими джерелами, ворог також може готувати теракт на Каховській ГЕС аби звинуватити в ньому Україну. При цьому такий розвиток подій абсолютно невигідний українській стороні, що лише підтверджує абсолютне невміння російської пропаганди прописувати правдоподібні фейки.

Раніше ми публікували Зведення Генштабу на п'ятницю, 21 жовтня.