RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Опубліковано докази співпраці президента "Мотор Січі" з Росією

СБУ знайшла докази співпраці з РФ нещодавно затриманого президента та співвласника "Мотор Січ", екснардепа В’ячеслава Богуслаєва – знайдено аудіозаписи, що свідчать про його постачання різних запчастин до ворожих вертольотів навіть після початку повномасштабного вторгнення Росії.

Про це повідомляє СБУ у Telegram-каналі.

Зазначається, що продаючи запчастини Росії, Богуслаєв тим самим підтримував противника та допомагав обстрілювати йому українські міста та села.

Читайте також: Затримання президента "Мотор Січі" Богуслаєва: фото та нові подробиці від СБУ

Більше того, у березні 2022 року російські окупанти вдарили ракетами по заводу "Мотор Січ", проте керівник заводу був не проти: "Мы без всякой злобы к этому относимся, абсолютно. Мы все понимаем…".

При цьому він виправдовував напад Росії і висловлював надію, що Путін не зупинить наступ своїх військ, розмірковував про "нацистів" в Україні тощо.

Нагадаємо, 83-річного Богуслаєва затримали у суботу, 22 жовтня у нього вдома в Запоріжжі, після чого відвезли до Києва.

Акціонерна компанія "Мотор Січ" - одна з найбільших українських машинобудівних підприємств, що виробляє авіадвигуни для вертольотів Мі-8/Мі-17, Ка-226, літаків Ан-70, Ан-124, Ан-140, Ан-148, Як-130 тощо, агрегати для перекачування газу та енергетичне обладнання.

Варто зазначити, що 14 січня 2022 року Мінторгівлі США ввело санкції проти китайської компанії Skyrizon, яка купила акції АТ "Мотор Січ" у грудні 2019-го. За заявами американського відомства, компанія загрожує національній безпеці США. 29 січня до санкційних заходів у бік Skyrizon приєднався й президент України Володимир Зеленський.

Крім того, 11 березня цьогоріч РНБО ухвалила рішення про повернення "Мотор Січі" у держвласність. Згодом рішення ввів у дію український президент.

Раніше ми писали, що Богуслаєв отримував мільярдні пільги на "Мотор Січ" і перетворив підприємство в персональний офшор.