RU  UA

Окупанти максимально залякують населення: що відбувається у Херсоні зараз

Ситуація в Херсоні складна: немає інтернету, майже немає зв'язку. Росіяни посилюють фільтраційні заходи та вивозять з міста все, що можуть.

Про це розповів радник міського голови Херсона Роман Головня у ефірі Апостроф TV.

"В Херсоні нема інтернету, майже нема зв'язку. Продовжується мародерна евакуація колаборантів і окупантів на Лівобережжя. Посилюються фільтраційні заходи, в Херсон неможливо заїхати, при виїзді всіх фотографують, прискіпливий огляд, мабуть формують якусь базу. Трагедія з розстрілом цивільного авто при виїзді з Херсона свідчить про те, що окупанти вже бояться всього та одночасно максимально залякають місцевих", - зазначив він.

За його словами, малоймовірно, що окупанти організовуватимуть "тероборону" - для цього немає ані ресурсів, ані готовності населення. Вони навіть у себе не можуть провести мобілізацію так, як треба – що говорити про окуповані території.

Читайте також: Бої за Херсон: чи окупанти триматимуть оборону і куди можуть піти ЗСУ

"Росіяни вивозять у Росію буквально все у фурах, від ручок з офісів до монументів – заходять у приміщення, гребуть все в мішки. Дуже багато вивезено пральних машин, але розмародили і купу музейних експонатів", - розповів Головня.

Він додав, що окупанти створюють кілька ліній оборони на Лівобережжі, навіть упритул до Криму. Вони виселяють місцевих, оголосили канікули у школах та збираються оборонятися від берега Дніпра і до самого Криму.

Як повідомляв "Апостроф", начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім вказав на ознаки, які говорять про те, що росіяни готуються самі обстрілювати Херсон.