RU  UA

Окупанти мають перевагу в артилерії, але є нюанс: яка зараз ситуація на Донбасі

Українські війська тримають трасу Сватово – Кремінна під вогневим контролем і не дозволяють ворогові переміщати там особовий склад, техніку та боєприпаси. Нещодавно росіяни намагалися проводити контрнаступальні дії в районі Білогорівки, але були зупинені.

Про це розповів представник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі Апостроф TV, додавши, що ситуація контрольована, робота зі звільнення нашої землі продовжується.

"На жаль, ворог зараз як і раніше математично переважає в артилерії. Однак це здебільшого радянський тип артилерії або радянські типи, трохи модернізовані росіянами. Але її чимало, і вона б'є по нас, особливо на Бахмутському та Авдіївському напрямках", - зазначив він.

При цьому, наші артилеристи однозначно переважають у якості з новою західною технікою, такою як гаубиці M777, HIMARS, кілька італійських і британських гаубиць. Вони максимально точні та щодобово вражають штаби ворога, насамперед – логістику та склади з боєприпасами.

Читайте також: США назвали загальну кількість систем NASAMS, які передадуть Україні

За цю добу росіяни штурмували в районі Майорська, Бахмута, Соледара, але були відкинуті. Це супроводжувалося вогнем з усіх видів артилерії, мінометів, танків. Тільки Бахмут вони намагалися тричі штурмувати.

"Але завдяки мужності, згуртованості та правильності команд керівників нашим військам вдається утримати цей населений пункт та пункти навколо нього", - наголосив Сергій Черуватий.

Він додав, що також агресивний напрямок – Авдіївка, Маринка, Вугледар, останнім часом епіцентром бойових дій була Павлівка. Внаслідок контрнаступальних дій українці взяли трофейний танк у Павлівки. Тільки за добу ворог втратив там 100 людей, але не поспішає забирати тіла своїх убитих: бояться вогню з наших позицій.

Як розповідав "Апостроф", Збройні Сили України збили російський гелікоптер Мі-8 ПВК "Вагнер" під Бахмутом. Скоріше за все, літальний апарат раніше належав Білорусі.