RU  UA

Росія – країна мародерів: окупанти почали вивозити обладнання з лікарень Каховки

Росіяни після масового відведення підрозділів ЗС РФ з Херсона перенесли "столицю" Херсонської області до Генічеська. Однак багато окупантів і в Новій Каховці - вони грабують місто.

Про це розповів міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко у ефірі Апостроф TV.

"На жаль, у місті є ворог, його стало трохи поменше, він відійшов від лівого берега в глибину десь на 10, десь на 12 кілометрів. Розташувалися здебільшого на дачних кооперативах, які розташовані півколом по периметру Нової Каховки у бік Криму. Велика кількість рашистських військ оселилися саме там", - описав він ситуацію.

Коваленко додав, що окупанти переміщаються містом. 16 листопада "чистили" лікарню, на сьогодні намічено вивезення важчого та важливішого обладнання, такого як КТ, рентгенустановка.

Читайте також: Росіяни тікають із Нової Каховки під залпи української артилерії: відео

"На берег нікого не пускають. У місті постійно чутно якусь канонаду. Але в місті є вода, є світло, є газ. Люди здебільшого на вулицю не виходять", - зазначив він.

Мер Нової Каховки також повідомив, що лінія оборони, раніше збудована ворогом, залишається без змін. Однак не у всіх ворожих окопах є війська.

Раніше "Апостроф" розповідав, що після звільнення правобережжя Херсонщини російські окупанти взялися за "евакуацію" колаборантів уже з лівого берега Дніпра – з Нової Каховки.