RU  UA

Після звільнення Херсона розпочалася нова фаза війни: експерт вказав на важливі моменти

Із визволенням Херсона війна перетекла в нову фазу – ця дія стала вигідною, як для російських окупантів, так і для ЗСУ і тепер Україні важливо грамотно скористатися силами, що звільнилися.

Таку думку в ефірі Апостроф TV висловив Давид Шарп, військовий оглядач із Ізраїлю.

За його словами, рашисти зробили величезну помилку для себе, намагаючись утримувати правобережну Херсонщину.

Читайте також: Через це страшне місце пройшли сотні людей: ексклюзивні фото з тортур росіян у Херсоні

"По-хорошому вони повинні були йти звідти ще навесні, або, принаймні, влітку, коли під ударами опинилися переправи та постачання Херсона суттєво ускладнилося. Утримання цього міста їм коштувало дуже дорого як стратегічно, так і щодо втрат живої сили", – зазначив експерт.

Однак після виведення військ лінія фронту суттєво скоротилася, і ворог починає накопичувати війська на лівому березі Херсонщини. Водночас, в України також у певному сенсі розв'язалися руки та звільнилися величезні сили, які тиснули на Херсонський плацдарм, а також серйозні вогневі засоби.

"Ми переходимо в таку фазу, коли російська армія не має відверто вразливого місця. І тепер дуже важливо, хто як скористається звільненими силами, які вийшли з Херсона. І це ключовий момент, це якийсь новий етап війни, хоча заднім числом може виявитися, що все йде, як і раніше, і особливо не відрізняється від того, що було раніше", - резюмував Давид Шарп.

Раніше ми писали, як болісно в Росії відреагували на втечу армії РФ із Херсона.