RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

ЗСУ відбивають спроби оточити Бахмут: актуальні карти боїв

Збройні Сили України тримають оборону на Бахмутському напрямку, де ворог здійснює регулярні масовані атаки й несе значні втрати. Водночас російські окупанти докладають зусиль, щоб стримати український контрнаступ на лінії Сватове-Кремінна.

Про це повідомили в Інституті вивчення війни (ISW).

Бойові дії на Харківщині й Луганщині

Російське окупаційне військо станом на 24 листопада продовжувало спроби відбити позиції навколо Куп'янська - безуспішно. І воно намагалося наступати в напрямку Діброви. Разом з цим ЗСУ відбили ворожі атаки на Стельмахівку.

Читайте також: Окупанти гинуть сотнями щодня на війні: зведення про втрати на 25 листопада

Бойові дії на Донеччини й Запоріжжі

Російські окупанти зосереджують зусилля в районі Сіверська, Бахмута й Авдіївки, щоб оточити Бахмут. Лише за минулий тиждень на цьому напрямку було 290 бойових зіткнень, 90 з яких - у районі Бахмута.

Станом на 24 і 25 листопада ЗСУ відбили російські штурми поблизу Бахмута, біля Білогорівки, Яковлівки та Бахмутського, Андріївки, Кліщіївки, Озарянівки та Опитного.

Також ворог веде активну оборону зайнятих позицій у Донецькій і Запорізькій областях, обстрілюючи позиції ЗСУ та мирних мешканців вздовж усієї лінії зіткнення.

Бойові дії на півдні України

Росіяни продовжують будувати оборонні позиції на лівому березі Херсонської області. За інформацією Українського Центру Опору, окупаційна російська "влада" звозить цивільних з Маріуполя для будівництва укріплень на сході Херсонщини.

Водночас ЗСУ завдавали ударів по ворогу вздовж східного берега річки Дніпро в районі Нової Каховки, Каховки та Любимівки, а також у російському тилу в Чаплинці та Скадовську.

Разом з цим загарбники безперестанно обстрілюють мирних мешканців Херсонщини, Запоріжжя, Миколаївщини й Дніпропетровщини.

Читайте також матеріал "Апострофа": Окупанти пруть на Бахмут шаленими силами, місто усіяне трупами росіян - командир батальйону "Свобода"