RU  UA

Тактика "малих котлів": як росіяни діють у районі Бахмута і що видумує їх пропаганда

Інформація про нібито тактичне оточення ЗСУ навколо Бахмута не відповідає дійсності і не має під собою підстав – на цій ділянці росіяни намагаються застосовувати тактику "малих котлів", коли метою є встановлення контролю над логістикою, трасами та шляхами постачання БК, людей та вивезення поранених.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів Дмитро Снєгірьов, військовий експерт.

"Таку тактику вони, наприклад, застосовували в Лисичанську, змушуючи наших військових піти через перерізані траси, хоча там оборону міста можна було тримати ще довго. Росіяни контролюють лінію від Яківлівки до селища Бахмутське (близько 4 км). Тут останні пару днів йде контрнаступ ЗСУ", - пояснив він.

Читайте також: Місто - наше: українські бійці показали відео з Бахмута

Варто зазначити, що за 12 км на південь від Бахмута рашисти намагаються наступати в районі Озерянівки – згідно з інформацією західних ЗМІ, цей пункт поки що захоплений окупантами. Але водночас інформація щодо захоплення Курдюмівки та Клещівки не підтвердилася.

Снєгірьов підкреслив, що в будь-якому разі захоплення цих двох пунктів ніяк не загрожує ЗСУ у плані контролю над трасами Бахмут-Костянтинівка та Бамут-Сіверськ. Саме цими трасами в основному забезпечується український гарнізон у Бахмуті.

"Інформація про "взяття" окупантами Курдюмівки та Клещівки - це елемент військової пропаганди та спецоперації з метою хоч якось прикрити свою провали та профанацію дій російського командування навколо Бахмута. Навіть якщо окупанти прорвуть позиції в районі Клещівки, то там далі" відкритих полів, якими ще потрібно пройти. Але з огляду на щільність ствольної артилерії ЗСУ та інших засобів, пройти їм там не вдасться" , - резюмував військовий експерт.

Раніше ми писали, що військовий розповів про ситуацію під Бахмутом.