RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Окупанти обмежують права громадян на півдні України: вечірнє зведення Генштабу за 4 грудня

Російські окупанти продовжують здійснювати штурмові дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках, використовуючи під час атак важку артилерію та авіацію.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України від 4 грудня.

Впродовж поточної доби ЗС РФ завдали 2 ракетних удара та здійснили більше 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін не зафіксовано. На Сіверському напрямку окупанти з мінометів обстрілювали Сопич, Сваркове та Заруцьке Сумської області.

Читайте також: Все ближче до 100 тисяч: свіжі дані про втрати російських військових в Україні

На Слобожанському напрямку ЗС РФ з різнокаліберної артилерії вели вогонь по Шевченковому, Стрілечій, Красному, Огірцевому, Вовчанську, Бочковому, Малій Вовчій, Дворічній та Богданівському. На Куп’янському та Лиманському напрямках, використовуючи танки та артилерії, загарбники гатили по Кислівці, Котлярівці, Табаївці, Крохмальному, Берестовому, Вишневому, Макіївці, Площанці та Ямполівці.

На Бахмутському та Авдіїівському під вогонь з танків та всього спектру артилерії потрапили Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Курдюмівка, Авдіївка, Водяне, Красногорівка, Марʼїнка та Новомихайлівка. На Новопавлівському напрямку з мінометів, ствольної та реактивної артилерії росіяни обстрілювали Нескучне, Золоту Ниву та Пречистівку.

На Запорізькому та Херсонському впродовж поточної доби зафіксовано артилерійські обстріли у районах понад двадцяти п’яти населених пунктів.

Генштаб також володіє інформацією про те, що загарбники обмежують права і свободи цивільних на окупованій Херсонщині. Під виглядом проведення заходів боротьби з ДРГ, за словами командування, окупанти встановили блокпост на річці Чайка та заборонили прохід для приватних човнів.

У Скадовську, у свою чергу, припинили доставку виплат пенсіонерам, а у відділеннях пошти для отримання грошей росіяни примушують літніх людей писати заяви та отримувати громадянство РФ.

У зведенні Генштабу також йдеться про те, що російські війська продовжують нести втрати серед особового складу.

"Лікувальні заклади Донецька переповнені пораненими військовослужбовцями противника. Планові операції цивільним пацієнтам перенесли на невизначений термін, нових поранених не приймають. В Новопсковське територіальне медичне об’єднання тимчасово зайнятої території Луганської області за останні дні доставлено до 300 поранених російських окупантів", - йдеться у зведенні.

Раніше ми розповідали, чому Росія призупинила удари по Україні "шахідами".