RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Єдине, що у них є з нового: ЗСУ затрофеїли новітній російський танк, відео

Під час контрнаступу на Луганщині українським Збройним силам вдалося затрофеїти модернізований російський танк Т-90М "Прорив", вартість якого стартує від 2,5 мільйонів доларів.

Про це повідомляє СтратКом ЗСУ у Telegram-каналі.

"Т-90М "Прорив" - це ледь не єдине, що є у кацапів новітнє. Але вони як не вміли, так і не вміють всім цим користуватись, тому залюбки постачають таку потрібну зброю для ЗСУ. Тепер цей танк буде залюбки нищити кацапів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Контрнаступ на Херсон: ЗСУ затрофеїли рідкісний російський бронеавтомобіль, відео

Судячи з відео стає зрозуміло, що техніка придатна до використання, вона не має суттєвих пошкоджень і знаходиться у робочому стані – ймовірно, що уже найближчим часом танк використовуватиметься бійцями ЗСУ. Відомо також, що це не перший такий трофей – аналогічний танк уже успішно працює на боці світла.

Нагадаємо, що танк Т-90М "Прорив" є модернізованою версією Т-90. В оснащення цієї бойової машини входить нова вежа, багатоканальний приціл, який можна використовувати в будь-який час, комплекс управління вогнем "Калина", система захисту "Релікт" і "Арена-М". Також на ньому встановлений потужніший двигун.

Раніше ми писали, що українські бійці на позиціях російських військ знайшли незвичайний боєприпас – міну, про яку майже нічого не відомо.