RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Масований ракетний удар по Україні: ППО спрацювала в багатьох областях

Українська протиповітря оборона вчергове довела свою ефективність - Повітряні сили ЗСУ успішно відпрацювали в 9 областях України. Однак російські окупанти готують нову хвилю ракетних атак.

Про це повідомив спікер Повітряних сил Юрій Ігнат в етері телемарафону.

ППО станом на 14:20 збила ворожі ракети у Харківській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій, Черкаській, Вінницькій, Київській, Миколаївській та Одеській областях.

Читайте також: Вибухи на аеродромі в Енгельсі: український генерал вказав на причини "бавовни"

Ракети російські окупанти запустили з района Волгодонська, Каспійського й Чорного морів за допомогою стратегічних бомбардувальників - це була перша хвиля. Очікуються наступні хвилі, які мають на меті уразити інфраструктуру України й заплутати українську ППО.

У зв'язку з терористичною масованою ракетною атакою в деяких регіонах є "прильоти" по об'єктах інфраструктури, через що там зникає світло, вода й зв'язок. Зокрема, йдеться про Житомирщину, Одещину, Миколаївщину й Дніпропетровщину. Є влучання у приватні будинки на Запоріжжі, постраждали люди. Також повідомляється про вибухи у Вінниці.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Росію не влаштовують успіхи ППО ЗСУ, тому вона почала піднімати більше літаків у повітря.