RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Тяжкі бої за Бахмут і потужні удари по ворогові на Півдні: карта війни в Україні

Ситуація на Бахмутському напрямку залишається стабільно важкою – російським окупантам вдалося досягти незначних успіхів біля міста у той час, як ЗСУ продовжує завдавати ударів по лівому березі Дніпра, знищуючи логістику ворога.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зазначається, що в районі Лиману та на лінії Сватове-Кремінна продовжуються бої – погодні умови у цьому напрямку лишають бажати кращого.

Читайте також: Де ЗСУ можуть скоро розпочати контрнаступ: названо два напрямки

Згідно інформації російського військкора, ворог перекинув понад 200 одиниць техніки з херсонського напрямку на куп'янський. Втім, кадри з геолокацією показують, що ворожі танки Т-90 на Луганщині прямують на захід. Український чиновник заявив, що більше угруповання російських військ наразі не становить загрози.

Представник Східної групи ЗСУ заявив, що російські війська змінили тактику з використання батальйонних тактичних груп (БТГ) на дрібніші штурмові групи для наступальних дій.

І українські, і російські джерела стверджували, що ЗСУ завдали ударів по Скадовську, Голій Пристані, Олешкам та Новій Каховці Херсонської області вздовж основних російських логістичних ліній. Окрім цього, українські війська обстріляли військову базу РФ у Мелітополі Запорізької області – згідно інформації одного із джерел, внаслідок удару загинуло до 200 російських військовослужбовців.

Раніше ми писали, якої помилки за словами військового експерта Івана Якубця припустилися в Кремлі і чого чекати далі.