RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Без страху та розуму: на Одещині жінка збирала гроші для підтримки окупантів

Служба безпеки України затримала посібницю ворога на Одещині: жінка збирала гроші для російських окупантів та поширювала ідеї "руского міра". Їй повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Посібниця країни-терористки РФ організовувала збір грошей на потреби російського окупаційного війська, зокрема для підрозділів, які воюють проти ЗСУ на південному та східному фронтах і перебувають у тимчасово захоплених районах Маріуполя та Херсонщини.

Читайте також: СБУ підбила підсумки обшуків в УПЦ МП та показала, що там знайшли

Ця жінка розміщувала публікації із закликом підтирмати російських окупантів і допомогти ворогу з матеріально-технічним забезпеченням у соціальних мережах, деякі з яких заборонені в Україні. Гроші вона пропонувала надсилати на банківську картку свого родича, який перебуває в місцях тимчасової дислокації військових угруповань терористичного війська РФ.

"Встановлено, що її родичі вже з 2016 року перебувають у складі терористичної організації "днр" і беруть активну участь у бойових діях проти українських військ. На початку повномасштабного вторгнення бойовики увійшли до складу окупаційних угруповань Південного військового округу рф. Саме через них вона намагалась налагодити безперебійний канал фінансування рашистів", - додали в СБУ.

Наразі суд обрав їй міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Тим часом триває розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності винних осіб.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що СБУ в Києві затримала колаборантку, яка тісно співпрацювала з російськими окупантами, а потім різко захотіла до Європи.