RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Три-чотири атаки, не більше: Данілов розповів, скільки і яких ракет залишилось у росіян

Росіяни можуть завдати ще 2-3 масованих обстрілів по Україні, подібно тому, який був 16 грудня та раніше – якщо вони наважаться на четвертий, то їх запаси буде вичерпано, що неприпустимо під час війни.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в інтерв'ю УП.

"Якщо рахувати на великі атаки, які у нас уже відбулися, то у них залишилося максимум на дві-три, може, на чотири нашкребуть. Але тоді вони повністю залишаться без ракет, що є неприпустимо, адже у них можуть з’явитися зовсім інші виклики і вони мають хоч якийсь запас залишити", - прокоментував він ситуацію.

Читайте також: Атака "Шахидів" на Київ: наслідки та екстрене знеструмлення

Данілов також підкреслив, що російські окупаційні війська уже давно пройшли ту межу, яку необхідно витримувати за правилами ведення військових дій, проте в арсеналі росіян залишається ще достатньо ракет С-300.

Окрім цього, секретар СНБО додав, що українські військові навчилися збивати іранські дрони- камікадзе "Shahed-136/131", якими озброїлися росіяни.

"У них є "Шахеди", але хочу зауважити, що ми навчилися з ними боротися. Якщо немає якихось форс-мажорів, то нещодавно був випадок, коли ми всі 100%, які вони направляли, збили", - резюмував він.

Раніше ми писали, коли, за прогнозами ISW, можливий новий наступ Росії на Україну.