RU  UA

Удари по Кінбурнській косі та масове знищення "шахідів": у ЗСУ розповіли про ситуацію на півдні

На півдні України ситуація залишається стабільно важкою – окупанти обстрілюють Нікопольський район, внаслідок чого фіксуються руйнування електромереж і газової інфраструктури, а також ведеться контрбатарейна боротьба.

Про це в ефірі Апостроф TV розповіла Наталія Гуменюк, речниця ОК Південь.

За її словами, активності, яка б свідчила про негайне нанесення ракетного удару, не виявлено – на даний момент у Чорному морі лише три ворожих кораблі, усі інші повернено до місць базування через шторм.

Читайте також: Росіяни розпочали масований штурм під Бахмутом: онлайн-карта бойових дій

Не видно активності, яка б свідчила про негайне нанесення ракетного удару. На чорному морі шторм і кораблі повернено до місць базування. В морі лише три кораблі.

На Кінбурській косі українські війська знищують ворожі позиції, проте противник регулярно підтягує поповнення та заповнює їх. Бойовій роботі при цьому заважає шторм

"Понад 70 Шахідів з партії у 250 дронів вже знищено. Проте росіяни продовжують переговори з Іраном і можуть бути нові постачання", - зауважила речниця.

Вона наголосила, що росіяни змінили тактику застосування іранських дронів – спочатку вони запускають їх, а вже потім ракети. Таким чином, ворог намагається виснажити ППО. Проте українці почали використовувати проти беспілотників мобільні групи, озброєні стрілецькою зброєю, і зенітними комплексами.

За словами Наталії Гуменюк, поведінка окупантів в Мелітополі залишається без змін. Боячись роботи сил спротиву місцевого населення вони часто ходять у цивільному одязі.

"У них залишаються логістичні шляхи для підтягування резервів, проте наш вогневий контроль заважає їм користуватися ними в повну силу. Росіяни мусять весь час переміщуватися, оскільки точність наших влучань переконала їх в тому, що ми точно знаємо, де вони знаходяться", - резюмувала речниця ОК "Південь".

Раніше ми публікували відео з десятками ліквідованих "вагнерівців".