RU  UA

Окупанти в паніці та гніві: у Запорізькій ОВА розповіли про те, що відбувається

З метою мінімізувати пересування місцевих жителів, щоб ті не передавали інформацію ЗСУ, у Пологах російські окупанти підірвали пішохідний міст та запровадили комендантський час в окупованих містах Запорізької області.

Про це в ефірі Апостроф TV повідомив Олег Буряк, голова Запорізької РВА.

Читайте також: ЗСУ завдали ворогу відчутного контрудару: Генштаб повідомив подробиці

Він підкреслив, що окупанти розуміють, що для ЗСУ Пологи є важливим населеним пунктом для подальшого просування на Токмак та на Бердянськ.

"Для ЗСУ це мета номер один, щоб потім рухатися далі. Рашисти хочуть мінімізувати пересування людей, щоб наші співгромадяни не передавали інформацію ЗСУ", - пояснив експерт.

За його словами, у тому числі через повідомлення, що надходять із окупованих районів, українським військам вдалося знищити комплекс С-300, а також вісім одиниць військової техніки росіян. Крім того, ЗСУ регулярно обстрілює склади БК.

Буряк також додав, що з цією ж метою окупанти на свята у Токмаку та інших тимчасово захоплених населених пунктах запровадили постійну "комендантську годину", щоб люди сиділи вдома і не могли передавати інформацію про те, що відбувається.

"Російські командири хочуть, щоб у них було менше проблем. Добре відомо, що в російській армії процвітає пияцтво і бардак, і їхні командири не хочуть, щоб місцеві створювали зайвий клопіт, коли тут свої ж "воїни" перебувають у п'яному чаді", - резюмував голова Запорізької РВА.

Раніше ми писали, що Генштаб прозвітував про кількість знищених окупантів протягом доби.