RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Бої за Соледар та удари ЗСУ по тилах росіян на півдні країни: актуальні карти боїв

Сили оборони України продовжують контрнаступальні дії на напрямі Кремінна-Сватове, а на півдні України українськими військовослужбовцями проводиться операція на Кінбурнській косі.

Актуальні карти бойових дій публікує Інститут вивчення війни ISW.

ЗСУ, як і ЗС РФ, 6 січня продовжили наступальні дії в районі Сватового. Українське командування стверджує, що окупанти провели обмежену наземну атаку в районі Стельмахівки, а російські військкори повідомляють, що армія України веде позиційні бої на Сватівському напрямі та безуспішно штурмує позиції загарбників біля Куземівки.

Читайте також: Нові удари ЗСУ та проблеми з добровольцями у росіян: свіже зведення Генштабу

Крім цього, обидві сторони ведуть бойові дії на напрямі Кремінної.

Російські джерела стверджують, що ЗС РФ вдалося просунутися в районі Соледара. Декілька пропагандистських військкорів повідомляли, що підрозділи ПВК "Вагнер" після штурму Бахмутського нібито прорвалися до центру Соледара, але Генштаб ЗСУ офіційно не підтверджує успіх загарбників у населеному пункті. Інститут вивчення війни ISW також не має у розпорядженні візуальних доказів успішного просування російських військ на цьому напрямі.

Протягом минулої доби, за даними Генштабу, українські сили відбили чергові спроби наступу росіян у районі Бахмута, Спірного, Кліщіївки, Червоної Гори та Курдюмівки.

Тяжка ситуація біля Донецька, де ЗС РФ також ведуть наступальні операції. Минулої доби росіяни здійснювали штурм Мар'їнки, Первомайського, Перемоги та Авдіївки. Міноборони Росії відзвітувало, що окупаційні війська застосовували термобаричну артилерію в західній частині Донеччини.

Російські джерела окремо стверджували, що ЗСУ проводили операції на Кінбурнській косі у Миколаївській області та утримували позиції на острові на річці Дніпро у Херсонській області. Деякі воїнкори публікували кадри ведення вогню по остріву Великий Потьомкінський, що підтверджує розташування позицій української армії на цій ділянці фронту.

ЗСУ, у свою чергу, протягом минулої доби завдавали ударів по російських позиціях у тилових районах півдня України, внаслідок яких було знищено кілька ворожих військових об'єктів.

Раніше ми розповідали, що ЗСУ за минулу добу знищили майже 500 російських військовослужбовців.