RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Росіяни запалювальними снарядами обстріляли Херсон: моторошне відео

У недільну ніч, 8 січня, окупаційно-терористичне військо РФ завдало удару по Херсону з використанням запалювальних боєприпасів, унаслідок чого один з мікрорайонів опинився у вогні.

Про це повідомив глава Херсонської ОДА Ярослав Янушевич.

Російські окупанти обстріляли Таврійський мікрорайон Херсона запалювальними боєприпасами, які заборонено використовувати в містах або поряд з ними, однак росіяни вчергове довели, що не збираються дотримуватися звичаїв ведення війни.

Читайте також: На Новий рік під Херсоном хлопчик двічі потрапив під обстріл росіян: за його життя борються лікарі

"На відео – Херсон цієї ночі. Російські окупанти завдали удару по Таврійському мікрорайону міста. Для атаки використали запалювальні боєприпаси", - написав Ярослав Янушевич.

За інформацією глави Херсонської ОДА, обійшлося без постраждалих серед мирного населення й без руйнувань цивільної інфраструктури.

Водночас відео показують масованість російського обстрілу запалювальними боєприпасами, які накрили весь Таврійський мікрорайон міста.

Зазначимо, що застосування запальних боєприпасів дозволене винятково для ударів по військових об'єктах, віддалених від цивільних. Також їх використовують для спричинення масових пожеж місцевості з сухим рослинним покривом за допомогою легкозаймистих горючих матеріалів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російські окупанти в новорічну ніч завдали удару по дитячій лікарні в Херсоні. Ворожий обстріл забрав життя людини.