RU  UA  EN

Середа, 2 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.25
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

2 жовтня

Всі новини

СБУ зранку нагрянула з перевіркою в урядовий квартал у Києві: фото

Паралельно з обшуками на об'єктах УПЦ (МП), Служба безпеки України розпочала проведення низки безпекових заходів на території Печерського району столиці, зокрема, у межах урядового кварталу та на прилеглих територіях.

Про це повідомляє СБУ.

Зазначається, що метою перевірки, як і раніше, є посилення контрдиверсійного захисту важливих державних об’єктів, підвищення безпеки осіб, стосовно яких здійснюється державна охорона, що особливо важливо в умовах повномасштабного російського вторгнення, адже країна-агресор намагається роздмухати ворожнечу в Україні будь-якими способами.

Читайте також: СБУ нейтралізувала прокремлівську "фабрику тролів" у Києві: фото

Зазначається, що заходи відбуваються у взаємодії СБУ з Управлінням державної охорони України, Національною поліцією та Військовою службою правопорядку ЗСУ.

Зокрема, СБУ у супроводі представників Управління держохорони:

  • проводять огляд території та окремих приміщень (помешкання, офіси, місця загального користування багатоквартирних житлових будинків, закладів сфери громадського обслуговування тощо) для виявлення заборонених до обігу предметів;
  • здійснюють перевірку громадян, які перебувають на території урядового кварталу, при цьому буде посилено режимні заходи в Печерському районі.

Варто зазначити, що контррозвідувальні заходи проводитимуться, беручи до уваги правовий режим під час воєнного стану у країні, окрім цього, під час їх проведення можливе перекриття вулиць Києва, обмеження проходу, огляд автомобілів, а також зупинка та перевірка документів громадян.

Раніше ми писали, що СБУ спіймала особистого інформатора терориста Гіркіна.