RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

В Україні оголошено масштабну повітряну тривогу: що стало причиною

У четвер, 19 січня, близько 10:10, по всій Україні оголошено масштабну повітряну тривогу через чергову загрозу для життя українців з боку російських окупантів - у Білорусі зафіксували активність військової авіації РФ.

Про це повідомляє Telegram-канал "Беларускі Гаюн".

"10:07 Мачулищі. Зліт другого МіГ-31К ВКС РФ з реєстр. номером RF-92445. 09:58 Мачулищі. Зліт ДРЛО А-50У ВКС РФ з реєстр. номером RF-50608", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Скільки російських ракет збило ППО 14 січня: Залужний озвучив цифру

Винищувач МіГ-31К є потенційним носієм гіперзвукових ракет Х-47М/2 "Кинджал", які не можуть збити наші сили протиповітряної оборони. Через це повітряні тривоги оголошуються по всій Україні у якості "перестрахування" від можливих ударів.

Як писав "Апостроф", керівник прес-центру Сил охорони та оборони півдня Наталія Гуменюк розповіла, що російські окупанти вивели на бойове чергування у Чорне море шість ракетоносіїв, загальний залп яких складає до 44 ракет "Калібр". За її словами, загроза ракетної атаки на територію України залишається ймовірною. За час повномасштабної війни максимальна зафіксована кількість ракет на ворожих бортах становила 48 одиниць.