RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Ворог розпочав евакуацію колаборантів із Луганщини: зведення Генштабу ЗСУ

Сили оборони України впродовж минулої доби відбили спроби наступу ЗС РФ у напрямку 9 населених пунктів.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 4 лютого.

За даними командування, ворог впродовж доби завдав 20 авіаційних та 3 ракетних удари, у тому числі по цивільній інфраструктурі, внаслідок чого є жертви серед мирного населення. Також зафіксовано понад 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Читайте також: Під Києвом знайшли 1369 тіл жертв російських окупантів

Як зазначають у Генштабі, Сили оборони відбили спроби наступу ЗС РФ у напрямку 9 населених пунктів. Росіяни намагалися штурмувати Греківку, Невське, Кремінну, Діброву, Верхньокам’янське, Красну Гору, Парасковіївку, Бахмут і Іванівське.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках без змін, але під обстріли потрапили Сеньківка, Тимоновичі, Янжулівка, Вільна Слобода, Ветеринарне, Глибоке, Огірцеве, Зелене, Нескучне, Гатище і Вовчанськ.

На Куп’янському напрямку ЗС РФ з важкого озброєння обстріляли Новомлинськ, Дворічну, Западне, Голубівку, Куп’янськ, Кислівку, Новоселівське і Стельмахівку.

На Лиманському напрямку обстріляно Терни, Торське, Макіївку, Червонопопівку і Діброву.

На Бахмутському напрямку під ворожий вогонь потрапили Спірне, Веселе, Білогорівка, Роздолівка, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське, Нью-Йорк та Дружба.

На Авдіївському напрямку загарбники впродовж доби обстрілювали Тоненьке, Водяне, Новомихайлівку, Георгіївку та Мар’їнку.

На Новопавлівському напрямку під танкові, мінометні та артилерійські обстріли потрапили Пречистівка, Велика Новосілка, Нескучне, Богоявленка та Вугледар.

На Запорізькому та Херсонському напрямках від ворожого вогню пострадали райони 24 населених пунктів, у тому числі Новопіль, Времівка, Ольгівське, Малинівка, Гуляйпільське, Новоданилівка, Мала Токмачка, Качкарівка, Республіканець, Козацьке і Херсон.

Командування також володіє інформацією про те, що окупанти розпочали заходи з евакуації населення із захоплених територій. Мова йде про Луганську область, де до виїзду готують колаборантів з їх сім’ями.

Авіація Сил оборони впродовж минулої доби завдала 8 ударів по районах зосередження окупантів та знищила 4 беспілотника типу "Орлан-10". Ракетні та артилерійські підроздили України уразили пункт управління, 2 райони зосередження живої сили противника та одну важку вогнеметну систему ТОС "Cолнцепьок".

Раніше ми розповідали, що жителів Слов’янська можуть евакуювати.