RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

ЗСУ розбили під Вугледаром елітну бригаду морської піхоти РФ

Збройні Сили України щоденно звільняють нашу державу від російських окупантів. Так, у боях під Вугледаром українські військовослужбовці повністю розбили елітну 155-у бригаду морської піхоти ЗС РФ.

Про це повідомили в Politico.

За інформацією американського видання, ЗСУ розгромили російську 155-ту елітну бригаду морської піхоти включно із командним складом, однак для неї це не вперше.

Читайте також: Росіяни провалили штурм Вугледара: окупант показав наслідки розгрому

"155-ту бригаду вже тричі доводилося доукомплектовувати. Перший раз - після Ірпеня та Бучі, другий раз - після поразки під Донецьком. А зараз майже вся бригада знищена під Вугледаром", - сказав речник Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський.

Також він додав, що тільки на Вугледарському напрямку щодня помирають від 150 до 300 російських окупантів, зокрема морпіхів, а за тиждень українські захисники на цьому напрямку знищили близько 130 одиниць ворожої техніки, серед якої 36 танків.

Попереднього разу, коли 155-та бригада російських морпіхів зазнавала катастрофічної для себе поразки, це відбулося в листопаді 2022 року під Павлівкою Донецької області.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українські військові взяли чимало полонених на Вугледарському напрямку зі складу 155-тої бригади морської піхоти.