RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Росія вночі завдала ракетного удару по Україні, на Львівщині пролунали вибухи: всі подробиці

Росія атакувала Україну 10 лютого, а через 6 днів "вирішила повторити". Так, у ніч на 16 лютого окупанти знову тероризували нашу країну ракетами – у Львові зафіксовано влучання в об'єкт критичної інфраструктури.

Про це повідомив голова Львівської ОВ Максим Козицький у Telegram-каналі.

За його словами, на місці влучання виникла пожежа, проте її вдалося загасити.

"Під час повітряної тривоги було влучання в об'єкт критичної інфраструктури у Львівській області. Постраждалих чи жертв немає. Деталі – згодом. Бережіть себе. Не ігноруйте сирен", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Ракети не закінчаться, але обстрілів буде менше: скільки ще Росія бомбардуватиме Україну

Слід зазначити, що повітряна тривога пролунала у більшості областей України близько 2:30 ночі. Моніторингові групи повідомляли про атаку з акваторії Азовського, а пізніше Чорного моря. Через 40 хвилин стало відомо, що російські окупанти атакували Україну ракетами типу "Калібр", які можуть долетіти до будь-якого регіону нашої держави.

Про звуки вибухів у Львові стало відомо о 03:40, проте тоді не повідомлялося, чи це була робота ППО, чи приліт.

Цієї ж ночі російські ракети також влучили в об'єкт інфраструктури в Кременчуці - за попередньою інформацією, загиблих та постраждалих немає.

Про це в Telegram-каналі розповів голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

Він наголосив, що під час нічної атаки у Полтавській області зафіксували групу ворожих дронів, зокрема у Полтавському районі. За його словами, спрацювала ППО.

Водночас у Павлограді Дніпропетровської області ворожі ракети пошкодили промислове підприємство, там виникла пожежа. Також було зруйновано сім приватних будинків, а ще 30 – зазнали пошкоджень.

За словами голови Дніпропетровської ОВ Сергія Лисака, на жаль, не обійшлося без жертв – внаслідок влучання літального апарату загинула 79-річна жінка, ще семеро людей постраждали. Зокрема, 79-річного чоловіка та 37-річну жінку госпіталізували, їхній стан лікарі оцінюють як середньоважкий.

Варто зазначити, що в ніч проти четверга, 16 лютого, масований удар по Україні був змішаним – крім ракет росіяни застосовували також дрони та літаки цивільної авіації.

При цьому силам ВПО вдалося збити лише 16 із 32 випущених ворожих літальних апаратів, оскільки в Україні на озброєнні немає вогневих засобів, здатних знищувати ракети Х-22. Саме вони досягли своєї мети.

Водночас протиповітряна оборона ліквідувала 14 крилатих ракет Х-101/Х-555 типу "Калібр" і дві керовані авіаційні ракети Х-59.

Раніше ми писали, що в п'ятницю, 10 лютого, Україна пережила 14 масовану ракетну атаку російських окупантів по енергосистемі, внаслідок чого заплановані зняття обмежень електропостачання в ряді регіонів були скасовані.