RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Аналітики назвали місто, яке РФ хоче захопити до роковин війни

Ситуація в Бахмуті та прилеглих територіях залишається досить важкою, а до роковин повномасштабного російського вторгнення окупанти спробують повністю захопити місто – для цього їм потрібно буде збільшити темпи наступу.

Про це повідомили в Інституті вивчення війни (ISW).

Повідомляється, що російські війська почали активніше використовувати авіацію, проте повітряні операції над територією, яку контролює Київ, вони навряд чи суттєво збільшать.

В інституті наголосили, що про свої прогнози щодо бажання окупантів взяти Бахмут до роковин, а також "завдати серію масованих ракетних ударів на ознаменування цієї дати" раніше говорив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данилов.

Щобільше, про це повідомляв засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин, чиї найманці переважно намагалися захопити місто протягом більш ніж семи місяців. Він не залишає надії на те, що винищувачі вагнерівців оточать місто до березня чи квітня 2023 року.

Читайте також: Доведеться відступити? Експерт оцінив поточну ситуацію в Бахмуті

"Прагматичні оцінки Пригожиним просування росіян у районі Бахмута в цілому ближче до тактичних реалій, ніж оцінки, що прогнозують швидке їхнє просування. Російські сили, схоже, не прискорюють просування навколо міста і навряд чи зможуть досягти поставленої 24 лютого мети", - наголосили в ISW.

Також аналітики заявляють, що, за словами українських військових та лідерів, вони мають намір утримувати Бахмут, наскільки це буде можливо. Водночас вони завжди зможуть добровільно покинути місто, якщо вирішать, що "витрати, пов'язані з утриманням Бахмута, є надто високими".

За оцінками ISW, українська оборона не дозволить заявити російському диктатору Путіну про захоплення Бахмута до річниці вторгнення, у спробі відродити надію на перемогу РФ в Україні.

Водночас в інституті не виключають завдання чергової серії ракетних ударів по цивільних об'єктах по всій країні для "святкування" символічної річниці війни.

Раніше ми писали, що з 13 лютого проїзд у прифронтовій Бахмут буде закритий, а до міста можна буде потрапити лише за спецперепустками.