RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Без підготовки на фронт: на Тернопіллі розслідують трагедію з мобілізованим, фото

В Україні триває мобілізація, на Донеччині через чотири дні після отримання повістки загинув мобілізований солдат Богдан Покітко з Тернопільської області. Тернопільський обласний центр комплектування призначив службову перевірку цього кричущого випадку.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Тернопільського ТЦК.

Відповідно до висновків медкомісії, солдат був визнаний придатним до військової служби. Його призвали на військову службу за мобілізацією до Тернопільського об'єднаного міського ТЦК СП на одну з посад в роту охорони. 12 лютого Богдана Покітка було переведено до нового місця проходження служби, де він загинув вже 16 лютого внаслідок бойових дій.

Зазначається, що за результатами службової перевірки буде встановлено осіб, які відповідали за підготовку та навчання особового складу.

Читайте також: Навіть на курортах: яка ситуація з врученням повісток буде в Україні надалі

"Такий випадок, який стався з солдатом Покітком не є системним. Командування військових частин бойового складу приділяє велику увагу навченості воїнів, оскільки це запорука збереження їх життя і життя тих, хто поруч", - йдеться у повідомленні.

В ТЦК закликали дочекатися завершення службової перевірки, результати якої будуть оприлюднені найближчими днями.

Мер Тернополя Сергій Надал повідомив, що Покітко загинув на Донеччині, йому було 33 роки.

Як пишуть місцеві Telegram-канали, він працював на одній з тернопільських фабрик меблів. Повістку отримав на зупинці громадського транспорту. За словами його знайомих, жодних навчань мобілізований не проходив. 12 лютого його відправили на схід, а вже 16-го надійшла звістка про смерть.

Як розповідав "Апостроф", на війні загинув боєць із Прикарпаття, який став зіркою ютуба 8 років тому.