RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 червня

Всі новини

За добу ворог здійснив 10 ракетних обстрілів та 25 авіаударів по Україні: зведення Генштабу

Повномасштабна війна з російськими окупантами триває вже 362-у добу, росіяни продовжують зосереджуватися на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Протягом доби 19 лютого окупанти завдали 10 ракетних та 25 авіаційних ударів (Луганська, Донецька та Запорізька область). Крім того, вони здійснили 62 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Є поранені та загиблі серед цивільного населення.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Гряниківка Харківської області; Білогорівка Луганської області; Васюківка, Дубово-Василівка, Берхівка, Бахмут та Іванівське Донецької області.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Ворог продовжує обстрілювати райони населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.
  • На Куп’янському та Лиманському напрямках під російський вогонь потрапила низка населених пунктів Харківщини, Луганщини та Донеччини.
  • На Бахмутському напрямку ворожих обстрілів зазнали 10 населених пунктів. Крім того, противник застосував армійську авіацію для завдання удару в районі Бахмута.
  • На Авдіївському та Шахтарському напрямках окупанти з артилерії били по населеним пунктам Донецької області.
  • На Запорізькому напрямку росіяни наносили удари по районах двох населених пунктів Донецької області та восьми - Запорізької.
  • На Херсонському напрямку окупанти обстрілювали Херсон, Бургунку, Тягинку, Антонівку Херсонської області, а також Очаків на Миколаївщині. Постраждали мирні люди.

Читайте також: Де взяти резерви? Аналітики вказали на велику проблему РФ у війні

Окупанти продовжують чинити тиск на українців на окупованих територіях. У Херсонській області вони облаштовують місця в адміністративних будівлях для незаконного утримання громадян України, яких підозрюють у співпраці із Силами оборони та за проукраїнську позицію.

Українська авіація за добу завдала 20 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, 7 - по зенітно-ракетних комплексах на вогневих позиціях, а також ще 2 удари - по інших важливих об’єктах противника. Збито ворожий літак Су-25, 2 безпілотних літальних апарати типу "Орлан-10" та 2 дрони-камікадзе.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили батарею реактивних систем залпового вогню противника.

Як писав "Апостроф", у ЗСУ розповіли про нову тактику ракетних обстрілів, за допомогою якої росіяни намагаються обхитрити українську ППО.