RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Херсоні "прилетіло" у зупинку, дитсадок та житлові будинки: кадри перших хвилин та дані про загиблих

Просто під час виступу президента Росії Володимира Путіна перед Федеральними зборами, в якому він цинічно заявив, що РФ нібито "не воює з народом України", росіяни обстріляли мирний Херсон та Очаков з реактивних систем залпового вогню. Під удар потрапили зупинка, дитячий садок та житлові будинки, на даний момент відомо про 6 загиблих та 12 поранених.

Про це повідомило Оперативне командування "Південь".

Обережно! Фото та відео містять елементи 18+ і не рекомендуються людям з нестійкою психікою

У Херсоні ворог вдарив по житлових кварталах, об'єктах критичної інфраструктури, дитячому садку, лікарні, приватних гаражах та автомобілях. Декілька будинків отримали суттєві пошкодження, у багатоквартирних – внаслідок прямого влучення загорілося кілька квартир.


Читайте також: Окупанти обстріляли Херсон та Вовчанськ 16 лютого: є жертви

"Обстріляно місцевий ринок та зупинку громадського транспорту. Просто серед вулиці, у власних будинках та робочих місцях мирні жителі Херсона отримували поранення та вмирали. На даний момент відомо про 6 загиблих та 12 поранених. Дані уточнюються", - йдеться в повідомленні.


В Очакові окупанти продовжили обстріл портової інфраструктури, поранено одного мирного жителя. Масштаби руйнувань уточнюються.


Як повідомляв "Апостроф", увечері, 19 лютого, російські окупанти обстріляли Херсон запальними фосфорними боєприпасами, які заборонено. В обласному центрі вже пошкоджено 30–40% будівель.