RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Нікуди не полетить: на аеродромі під Мінськом підірвано літак ДРЛО А-50

Внаслідок серії атак на військовий аеродром у Мачулищах було пошкоджено літак ДРЛО А-50 ВКС РФ.

Про це повідомляє білоруська опозиційна ініціатива BYPOL.

За даними активістів, літак ДРЛО А-50, який відповідає за виявлення та супровід цілей, отримав серйозні пошкодження внаслідок серії атак на військовий аеродром у білоруських Мачулищах.

Читайте також: Чути було за 20 км: у Білорусі пролунав потужний вибух

"В результаті 2-х вибухів (місця вказані на фото) постраждали передня та центральна частини літака, пошкоджена авіоніка та радіолокаційна антена. Пошкодження серйозні, літак точно вже нікуди не полетить", - йдеться у повідомленні.

Активісти стверджують, що атаку на військовий аеродром у Мачулищах було здійснено в момент, коли на території об'єкту працювала снігоприбиральна техніка. Окремо представники ініціативи стверджують, що літак ДРЛО А-50, що належить ВКС РФ, було пошкоджено представниками білоруського підпілля.

Інформацію про атаку на літак ДРЛО А-50 також підтверджує спільнота OSINT-розслідувачів Monitor. За їхніми словами, внаслідок підриву пошкоджено кабіну пілота та антена.

"Заявляється, що пошкодження критичні", - йдеться у повідомленні.

Літак ДРЛО А-50 ВКС РФ призначений для виявлення та супроводу повітряних/надводних цілей, оповіщенні Збройних сил про повітряну та надводну ситуацію. Судно також може служити командним пунктом і застосовуватись для управління винищувачів та ударної авіації при їх наведенні на конкретні цілі. Літак ДРЛО А-50 активно задіяний під час масованих ракетних ударів ЗС РФ по Україні.

Раніше ми розповіли про інший вибух, який пролунав на території Білорусі.