RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Росія знову атакувала Україну "шахідами": що відомо про удар

У ніч проти понеділка, 27 лютого російські окупанти завдали трьох ударів дронами по Хмельницькому, а у ніч проти 1 березня в Україні знову було неспокійно - у низці областей пролунали сирени, після чого стало відомо про наближення "шахідів" та невідомих об'єктів. На Полтавщині пролунали вибухи.

Про це повідомляє "Апостроф".

Так, повітряну тривогу оголосили пізно увечері 28 лютого спершу у Сумській та Чернігівській областях, потім на сході країни з переходом на центральні області та Київську, а також столицю.

Безпілотні літальні апарати зафіксували на півночі країни, згодом про небезпеку попередили і жителів Київщини – їх закликали бути в укриттях і не нехтувати заходами безпеки.

Читайте також: Росія атакувала Україну дронами: всі подробиці

Починаючи з вечора 28 лютого і вночі 1 березня у Полтавській області пролунали вибухи – мешканці міста Кременчук чули звуки вибухів протягом години, після чого голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін о 00:45 написав про успішну роботу ППО та збиття ворожих об'єктів.

"Попередньо відомо про збиття до 5 ворожих БпЛА. Інформація уточнюється. Дякуємо за успішну роботу ППО!", - написав він.

Неодноразово Telegram-канали попереджали про ворожий повітряний об'єкт на Київщині. Що саме це було не уточнювали й інформації про "прильоти" чи збиття в області не було. Також наразі відсутні подробиці про жертв, постраждалих і пошкодження інфраструктури через ворожу атаку.

Пізніше повітряні сили ЗСУ повідомили про збиття чотирьох "шахідів".

"У ніч з 28 лютого на 1 березня ворог атакував Україну з північного напрямку ударними безпілотниками типу "Shahed". Усі чотири БпЛА-камікадзе знищено силами та засобами протиповітряної оборони", - йдеться у повідомленні.

Повітряна тривога в низці регіонів тривала близько двох годин, у кількох областях - трьох годин. Близько 01:30 по всій території України, окрім Луганської області й тимчасово окупованого Криму, оголосили відбій тривоги.

Раніше ми публікували подробиці атаки "шахідами" по Київській області.