RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

В ДБР повідомили про кількість корупційних справ на Митниці: документ

Протягом 2022 року слідчі ДБР здійснювали розслідування у 576 кримінальних провадженнях стосовно кримінальних правопорушень у митній сфері.

Про це йдеться у відповіді ДБР на запит "Апострофа".

У Держбюро розслідувань повідомили, що у цих кримінальних провадженнях повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень отримали 156 осіб, а до суду скеровано 110 обвинувальних актів щодо 119 осіб.

Читайте також: Корупціонери на митниці щомісяця крали до 10 мільярдів гривень - спікер ДБР

Проте лише менше третини цих обвинувальних актів стосувалося корупційних правопорушень, вчинених безпосередньо співробітників митниці.

"За січень-грудень 2022 року до суду направлено 27 обвинувальних актів про кримінальні корупційні правопорушення стосовно 27 працівників Державної митної служби України; за січень 2023 року до суду направлено 3 такі обвинувальні акти стосовно 3 осіб", - йдеться у відповіді.

Окрім того, у ДБР повідомили, що у кримінальних провадженнях, які були завершені у 2022 році, фігурує сума збитків, завданих державі, у розмірі 372,3 млн грн.

Раніше ми писали, що державне бюро розслідувань затримало підприємців, які наживалися за рахунок коштів, виділених Міноборони на харчування військовослужбовців ЗСУ, зокрема, на їхній відповідальності скандал із яйцями за 17 гривень за штуку.