RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

За добу ЗСУ відбили 85 атак противника: зведення Генштабу

Триває 371-й день повномасштабної війни з російськими окупантами, минулої доби наші захисники відбили понад 85 атак на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Протягом минулої доби російські окупанти завдали 2 ракетних та 12 авіаційних ударів, включно із застосуванням 2 БпЛА "Шахед-136", дрони було збито. Також ворог здійснив 68 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Постраждали цивільні люди.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Противник утримує свої підрозділи поблизу державного кордону України, проте формування наступальних угруповань не виявлено. Росіяни з мінометів та артилерії обстрілювали населені пункти Чернігівської, Сумської та Харківської областей.
  • На Куп’янському та Лиманському напрямках противник вів наступальні дії в районах населених пунктів Макіївка, Невське, Червонопопівка, Шипилівка та Білогорівка Луганської області, проте успіху не мав. Під ворожий артилерійський вогонь потрапили 9 населених пунктів Харківської області, 4 - Луганської та 3 - Донецької.
  • На Бахмутському напрямку продовжується наступ ворога, він не припиняє штурм Бахмута. Наші захисники відбили атаки в районах Оріхово-Василівки, Дубово-Василівки, Богданівки, Бахмута, Часового Яру та Білої Гори. Окупанти обстріляли 9 населених пунктів Донецької області.

Читайте також: Україна готує щось цікаве? У Росії ажіотаж через "дронопад"

  • На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник продовжує атакувати позиції наших військ. Безуспішні наступальні дії він провів в напрямку населених пунктів Кам’янка, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське, Мар’їнка та Побєда. Крім того росіяни обстрілювали райони 14 населених пунктів Донецької області.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник веде оборону, на окремих ділянках намагається створити умови для переходу у наступ. Обстрілює райони населених пунктів Донецької, Запорізької, Дніпропетровської та Херсонської області. Зокрема росіяни били по Херсону.

Триває евакуація окремих категорій громадян із тимчасово окупованого Криму. Останнім часом російські військовослужбовці, що дислокуються у Перевальному, відправляють свої сім’ї до РФ.

Українська авіація за минулу добу завдала 11 ударів по районах зосередження окупантів, а ракетники і артилеристи уразили 9 районів зосередження живої сили та район зосередження озброєння і військової техніки противника, а також 2 позиції зенітно-ракетних комплексів, станцію РЕБ та склад боєприпасів.

Як повідомляв "Апостроф", ввечері 28 лютого, на аеродромі в Єйську Краснодарського краю РФ пролунали вибухи.