RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Стало відомо про гучну відставку у "Магістральних газопроводах України"

Голова наглядової ради АТ "Магістральні газопроводи України" Уберт Беттонвіль подала у відставку.

Про це вона заявила в листі міністру енергетики Герману Галущенку, який отримали в розпорядження "РБК-Україна".

За її словами, основна причини припинення повноважень це те, що деякі члени Наглядової ради не збираються застосовувати стандарти ЄС і принципи корпоративного управління.

Читайте також: Гроші в обмін на реформи: що має зробити Україна заради мільярдів ЄС

"Незважаючи на мої щирі зусилля на благо компанії та військовий супротив України, деякі члени Наглядової ради довели, що вони не будуть і не можуть застосовувати стандарти ЄС та принципи корпоративного управління, і їм має бути соромно за себе. Вони є основною причиною моєї відставки", - написала Беттонвіль

Разом з цим вона заявила, що більше не братиме участь у процесі ухвалення рішень і не створюватиме додаткову вартість для компанії.

Як відомо, Уберт Беттонвіль має 25 років досвіду роботи на ринку природного газу в компанії FLUXYS (Бельгія) за регуляторним та комерційним напрямками, в галузях фінансів, внутрішнього аудиту, розвитку бізнесу. Вона була на посаді директорки з комерційної діяльності, входила до Виконавчого комітету і координувала напрямки з транспортування, зберігання газу, роботи LNG терміналів та хабів, відповідала за роботу департаменту продажів, маркетинг та розвиток бізнесу, за взаємодію операторів мереж розподілу з промисловими підприємствами тощо.

Нагадаємо, що з лютого 2018 року Міністерство енергетики та вугільної промисловості України призначило наглядову раду нового незалежного оператора газотранспортної системи – ПАТ "Магістральні газопроводи України" терміном на три роки, а потім замінила її й подовжила повноваження.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні постачальники озвучили нові ціни на газ.