RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Шпигували за керівництвом військкоматів: СБУ затримала інформаторів ворога у Києві, фото

СБУ викрила учасників агентурної мережі ФСБ, яка діяла в різних регіонах України та збирала розвідувальні дані про місця дислокації українських Збройних сил.

Про це повідомляє Служба безпеки України у Telegram-каналі.

Зазначається, що зловмисники, окрім зливу вищезазначених даних, інформували агресора про технічний стан об’єктів критичної інфраструктури після ворожих ударів.

Наприкінці лютого і на початку березня було затримано шістьох учасників злочинного угрупування. Серед них був мешканець столичного регіону, який намагався знайти запасний командний пункт керівництва територіального центру комплектування та соціальної підтримки у Києві. Він також отримав завдання від ФСБ, придумавши історію, потрапити до одного з військкоматів та провести там розвідку.

Читайте також: СБУ заблокувала десятки Телеграм-каналів, які допомагали уникати мобілізації

Інший злочинець став інформатором ворога, сподіваючись на "посаду" у військовій адміністрації окупованої частини південного регіону України. За даними слідства, інформатори залишалися в контакті з кадровим співробітником ФСБ, який залучив їх до негласної співпраці після початку повномасштабного вторгнення. Для зв'язку використовувався спеціально створений анонімний Телеграм-канал.

Зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб або з корисливих мотивів, або з метою надання такої інформації державі, що здійснює збройну агресію проти України). Наразі фігуранти знаходяться під вартою, розслідування триває.

Раніше ми писали, що російські окупанти намагалися захопити владу в Очакові, що знаходиться на півдні України, проте СБУ завадила цьому – співробітники затримали агента головного управління генерального штабу ЗС РФ, який збирав розвіддані для захоплення українського міста.