RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

Окупанти почали вербувати для війни ув'язнених жінок: свіже зведення Генштабу

Триває 383-я доба повномасштабної війни з російськими окупантами, вони продовжують наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. За добу 12 березня підрозділи Сил оборони відбили там 102 атаки противника.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

За минулу добу росіяни завдали 3 ракетних удари, зокрема, і по об’єкту цивільної інфраструктури міста Слов’янськ Донецької області. Також ворог завдав 8 авіаційних ударів та здійснив 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Противник зберігає військову присутність поблизу державного кордону України, проте формування наступальних угруповань не виявлено. Тривають роботи з інженерного обладнання ворожих позицій у прикордонних районах Бєлгородької області. Протягом доби окупанти обстріляли райони одного населеного пункту на Сумщині та п'яти - Харківської області.
  • На Куп’янському та Лиманському напрямках росіяни намагаються прорвати оборону наших військ. Вели безуспішні наступальні дії у районах населених пунктів Дворічна, Невське, Червонопопівка, Кремінна, Діброва, Білогорівка та Верхньокам’янське. Також з артилерії обстрілював райони населених пунктів Харківської, Луганської та Донецької областей.
  • На Бахмутському напрямку окупанти продовжують спроби захопити Бахмут. Також наші захисники відбили атаки противника в районах населених пунктів Васюківка, Міньківка, Оріхово-Василівка та Іванівське. Під ворожий вогонь потрапили 11 населених пунктів Донецької області.
  • На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Кам’янка, Авдіївка, Водяне, Сєверне, Первомайське, Мар’їнка та Побєда. Ворожих обстрілів зазнали райони населених пунктів Донецької області поблизу лінії зіткнення.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник веде обороні дії. Окупанти обстріляли райони восьми населених пунктів Запорізької області, чотирьох - Херсонської та двох - Миколаївської області.

Читайте також: Остання лінія оборони: як окупанти окопуються у Криму

Окупанти продовжують грабувати тимчасово захоплені території. З навчально-тренувального центру Запорізької атомної електростанції у Енергодарі вони почали вивозити навчальне обладнання, на якому проводилось підвищення кваліфікації персоналу.

Через величезні втрати особового складу, росіяни шукають альтернативні джерела поповнення живої сили. Минулого тижня був зафіксований рух у бік Донецької області потяга із плацкартними вагонами для перевезення в’язнів. Один з вагонів - із засудженими жінками.

Протягом доби українська авіація завдала удару по зенітно-ракетному комплексу противника, а також 6 ударів - по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили:

  • пункт управління,
  • 2 райони зосередження особового складу та військової техніки противника,
  • 2 склади боєприпасів,
  • склад паливно-мастильних матеріалів.

Як повідомляв "Апостроф", Україна у рамках пакету військової допомоги отримає від Великої Британії ескадрон танків Challenger 2, навчання на яких уже проходять українські військовослужбовці.