RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

У ЗСУ пояснили причину "дивної" повітряної тривоги 13 березня

У понеділок, 13 березня, близько 13:30 у більшості областей України пролунала повітряна тривога через активність стратегічної та тактичної авіації РФ на території Росії – на щастя, обійшлося без реальних запусків ракет.

Про це йдеться у Telegram-каналі Повітряних Сил ЗСУ.

Так, тривога пролунала не по всій території України, що могло б свідчити про активність МіГ-31К, що є потенційним носієм гіперзвукових ракет Х-47М/2 "Кинджал", які українська ППО не може перехопити.

Читайте також: Є велика ймовірність удару: українців попередили про новий ймовірний обстріл

Натомість про небезпеку попереджали жителів Житомирської, Вінницької, Київської, Черкаської, Кіровоградської, Чернігівської, Полтавської, Сумської, Харківської, Дніпропетровської, Запорізької, Донецької та Луганської областей.

Повідомляється, що було зафіксовано зліт та посадку стратегічного бомбардувальника-ракетоносця Ту-160 з аеродрому Енгельс Саратовської області. Також спостерігався переліт чотирьох винищувачів МіГ-31БМ (ця модифікація не є носієм аеробалістичних ракет "Кинджал") у Курську область. Окрім цього, з аеродрому "Шайковка" у північному напрямку вилетів дальній бомбардувальник Ту-22м3.

Українські повітряні сили зафіксували активність ворожої тактичної авіації у Брянській області Росії та на східному напрямку.

Варто зазначити, що у вищезазначених випадках сигнал про небезпеку лунає не конкретно через запуск ракет, а через активність стратегічних бомбардувальників (наприклад Ту-95мс або Ту-22м3), які потенційно можуть випустити крилаті ракети великої дальності.

Раніше ми писали, що у ЗСУ оцінили ймовірність нового ракетного удару по Україні.