RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Побиття строковика під Житомиром: у мережі показали нове відео

У мережі опублікували нове відео жорстокого побиття строковика лейтенантом Віктором Вітусевичем, після оприлюднення якого постраждалого змусили перевести все "жарт", - воно зняте під іншим ракурсом і наочно демонструє реальність того, що відбувається.

Відео поширили у мережі.

Так, його знято з іншого боку залу, ніж відео, опубліковане раніше. На ньому видно, як строковик намагається відійти від командира роти зі словами "Я вас займав?", але той до нього наближається, завдаючи сильних ударів, по чому доведеться. В останній момент Вітусевич помітив камеру, через що її довелося вимкнути.

Читайте також: На Житомирщині офіцер ЗСУ побив строковика: відео та реакція командування

Нагадаємо, відео жорстокого побиття молодого солдата з'явилося в мережі 12 березня, після чого ГБР розпочало досудове розслідування. Під час перевірки було підтверджено, що інцидент стався в одній із військових частин Житомирської області. З пояснень молодшого лейтенанта "виховну розмову" із застосуванням ударів руками та ногами він провів через перебування солдата у стані алкогольного сп'яніння.

Після того, що сталося, лейтенант Віктор Вітусевич визнав свою провину, записав відео з вибаченнями та заявив, що готовий понести відповідальність за свою провину - за перевищення військовим посадовцем влади або службових повноважень, скоєних в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України), йому загрожувало позбавлення волі строком від 8 до 12 років.

Однак через два дні побитий на Житомирщині строковик зробив дивну заяву, сказавши, що його ніхто не бив, а командир нібито показував на ньому бойовий прийом. Він також попросив не писати негативних коментарів на адресу молодшого лейтенанта Віктора Вітусевича.

Раніше ми писали, що у ГБР розпочали розслідування факту побиття у Житомирській області.