RU  UA

З військових вимагали до 30 тисяч від бойових виплат: у ДБР розкрили подробиці посадовців-хабарників

Військові посадовці, що погоріли на хабарництві на Одещині, вимагали від солдатів від 20 до 30 тисяч гривень за ухвалення тих чи інших рішень. Слідчими Державного бюро розслідувань (ДБР) зафіксовано 30 фактів вимагання і отримання грошей.

Про це в етері Апостроф TV розповіла радниця ДБР з питань комунікацій Тетяна Сап'ян.

Читайте: У Києві затримали голову військово-лікарської комісії: у чому його звинуватили

"Таке враження, що останні 9 років ми проживаємо у якомусь задзеркаллі. З одного боку війна, бойові дії, сирени, біль, втрати і трагедії, хоча життя не зупиняється і триває, і з іншого боку таке от коїться за лаштунками. ДБР старається цю тему не особливо популяризувати, але це не означає, що все це не фіксується. Ми зважуємо усі за і проти, щоби не давати можливості ейфорії для російської пропаганди", - зазначила Тетяна Сап'ян.

Що стосується безпосередньо випадку на Одещині, то зафіксовано факт, обрано запобіжний захід. Тепер вирок у справі винесе суд.

"Жодна отара не без паршивої вівці. Є і такі випадки, коли люди вимагають у військовослужбовців частину бойових виплат за певні послуги. Наприклад, якщо солдат хотів отримати вихідний день, йому говорили, що плати 7 тисяч гривень і ми тобі оформимо вихідний. Або, щоб ухвалити те чи інше рішення, вимагалося у когось 20 тисяч від бойових виплат, у когось 30 тисяч", - повідомила радниця ДБР.

Загалом, за словами Тетяни Сап'ян, ДБР зафіксувало 30 фактів вимагання і отримання посадовцями грошей.

"Сума склала 600 тисяч гривень. За такий злочин можна на 12 років сісти за грати. Ми сподіваємося, що таких випадків буде дуже мало і ми не будемо з вами про них говорити", - підсумувала радниця ДБР.

Вас може зацікавити:

Взяли на гарячому: начальницю Житомирської митниці затримано за систематичну корупцію

"Золотих" яєць немає, але є багато цікавого: з'явилися секретні документи про закупівлю продуктів для Міноборони, фото

Ухилянти від повісток платять від 2 до 12 тисяч доларів - спікер ДБР про "схематоз" з мобілізацією