RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Наводив "мопеди" на місто: в Одесі затримали ворожого інформатора

Раніше співробітники Служби безпеки викрили керівництво одного з підприємств Одеси у співпраці з Росією, а тепер вони затримали ворожого інформатора, який коригував атаки "шахедів" по Одесі.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Як встановила контррозвідка СБУ, чоловік передавав ворогові інформацію про місцезнаходження підрозділів Сил оборони та стратегічно важливі об'єкти оборонно-промислового комплексу Одеси. Саме його координати окупанти використовували під час одного з ударів іранськими дронами по Одесі.

Поплічником окупантів виявився радіомеханік одного з одеських заводів військово-промислового комплексу. Він створив групу в Telegram, до якої увійшли в основному росіяни і викладав у ній дані про місцезнаходження українських військових на оборонному підприємстві та поряд із ним. Також він "зливав" інформацію про виконання підприємством оборонних замовлень.

Читайте також: Піарив Медведчука і заперечував агресію Росії: "політологу"-втікачеві оголосили підозру

Також зрадник, після повітряних атак РФ, викладав у свою групу наслідки прильотів з деталізацією ступеня ураження атакованих об'єктів. Ці дані ворог міг використовувати для здійснення повторних та підготовки нових ударів дронами-камікадзе.

Затриманому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про спрямування, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ або інших утворених відповідно до законів України військових формувань). Як запобіжний захід йому обрано тримання під вартою.

Як повідомляв "Апостроф", у Києві затримали голову однієї з місцевих військово-лікарських комісій. За гроші він безпідставно оформляв своїм "клієнтам" документи про зняття з військового обліку за станом здоров'я.

  • Вас також може зацікавити:

Дружину Медведчука оголосили у розшук: деталі

Одіозною активісткою УПЦ МП зацікавилася СБУ – жінку забрали на допит: фото та відео

Затримано автора антисемітських "мистецтв" у центрі Ужгорода: фото