RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Затопило двори та пляжі: на Полтавщині води Дніпра вийшли з берегів

Мешканців Кременчуцького району Полтавської області евакуювали з домівок через затоплення дворів, внаслідок того, що води Дніпра вийшли з берегів. Повінь зафіксована у дачних кооперативах "Політ" та "Івки" та пляжах у Кременчуці.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Полтавській області.

Читайте також: Винна війна: чи загрожує Києву затоплення і як з цим боротися

До рятувальників надійшли повідомлення від літніх мешканців будинків у дачному кооперативі "Політ", що вони не можуть вийти на двір через затоплення.

"Громадянам рятувальники допомогли одягнути резинові заброди, зібрати речі та евакуювали до безпечного місця", - йдеться у повідомленні.

Фото: facebook.com/DSNSPOLTAVA

Фото: facebook.com/DSNSPOLTAVA

Як передає "Кременчуцька газета", у дачному кооперативі "Івки", між Кременчуком та Горішніми Плавнями, люди пересуваються на надувних човнах вулицями.

"У товариша поруч із будинком озеро, вода у якому піднялася. Довелося всі електроприлади підіймати, бо двір у воді. Люди завозять пісок терміново. А ми рятуємо другові вуличний камін, адже якщо він упаде, то зруйнує всю конструкцію бесідки", - зазначив житель "Івки".

Крім того, як інформує "Кременчуцька газета", затопило й Кременчук. Йдеться про причали річвокзалу, острів "Фантазія", пляж на центральній набережній та маяк яхт-клубу "Посейдон". Водночас у Крюкові під водою опинилися лазня та дорога для будівництва нового мосту.

Станом на 16:00, в офіційному зведенні, яке направили до Кременчуцької районної військової адміністрації, йдеться, що рівень води вже знизився на 50 см.

Фото: kg.ua

Фото: kg.ua

Нагадаємо, 14 квітня внаслідок підйому води у річці Дніпро, спостерігалося підтоплення берегової лінії. Найближчими днями вода буде й надалі підніматися.

  • Вас також може зацікавити:

Вода розмиває все: місто на Київщині на межі природної катастрофи

Мінімум сонця та опадів: якою буде погода в Україні у квітні

Пересідаємо на човни: У Києві стався масштабний потоп на дорозі