RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Ворог намагається наступати на 4 напрямках: ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Впродовж минулої доби ЗС РФ вели штурмові дії на чотирьох напрямках, а епіцентрами бойових дій були Бахмут та Мар’їнка.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ від 16 квітня.

За даними командування, ЗС РФ впродовж минулої доби здійснили 28 авіаційних та 6 ракетних ударів, а також 38 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі.

Читайте також: Удар по Слов'янську: з'явилися кадри перших хвилин обстрілу

Протягом доби Сили оборони відбили понад 60 ворожих атак на Бахмутському, Лиманському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, а епіцентрами бойових дій були Бахмут та Мар’їнка.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках серйозних змін не зафіксовано. Протягом доби загарбники з важкого озброєння обстрілювали наступні населенні пункти Бунякине, Іскрисківщина, Волфине, Шпиль, Басівка, Юнаківка та Попівка Сумської області, а також Козача Лопань, Гатище, Вовчанськ і Вовчанські Хутори на Харківщині.

На Куп’янському напрямку противник замінував місцевість в районах чотирьох населених пунктів та обстріляв Новомлинськ, Дворічну та Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку ворог вів штурмові дії в районі населених пунктів Діброва та Білогорівка. З артилерії обстрілів зазнали Стельмахівка, Невське, Білогорівка Луганської області та Іванівка, Торське і Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку не припиняються бої за місто Бахмут. Противник також здійснив атаку поблизу Хромового, проте успіху не мав. Під ворожі обстріли потрапили Васюківка, Міньківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Ступочки, Костянтинівка, Диліївка та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку штурми тривали поблизу Авдіївки та Сєверного Донецької області. Впродовж доби зафксовано понад 15 обстрілів населених пунктів Керамік, Степове, Бердичі, Авдіївка, Первомайське та Карлівка Донецької області.

На Мар’їнському напрямку відбиті численні атаки на Мар’їнку Донецької області, а ворожих обстрілів зазнали Георгіївка, Мар’їнка, Курахове, Побєда та Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку противник обстрілював Вугледар, Пречистівку, Золоту Ниву, Велику Новосілку Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках ЗС РФ сконцентрувалися на оборонних діях. Впродовж доби під ворожі обстріли потрапили Времівка, Новопіль Донецької області; Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів Запорізької області; Антонівка, Зеленівка Херсонської області та місто Херсон.

Авіація Сил оборони, у свою чергу, завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також 3 - по позиціях ЗРК. Також бійцям вдалося збити ворожий літак Су-25.

Підрозділи ракетних військ і артилерії впродовж доби уразили 3 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, а також район зосередження артилерії, радіолокаційну станцію, 2 станції РЕБ, ЗРК та склад боєприпасів.

Раніше ми розповідали подробиці загибелі 2-річного хлопчика внаслідок ворожого обстрілу Слов’янська.

Вас також може зацікавити:

ЗС РФ обстріляли мирні будинки в Харківській області: є жертви

Російські окупанти обстріляли Очаків: є постраждалі серед цивільних - фото

Обстріли не припиняються: з Авдіївки евакуюють усі комунальні служби