RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Росія знищила склад з гумдопомогою Червоного Хреста на Одещині, в Миколаєві пошкоджено мобільний шпиталь. Фото

У ніч проти 8 травня російські окупаційні війська атакували Одеську область стратегічними бомбардувальниками з напрямку Севастополя, внаслідок чого загинули та були поранені люди, а також згоріли склади із гуманітарною допомогою Українського Червоного Хреста. А днем раніше через ворожі обстріли пошкоджень зазнав мобільний шпиталь на Миколаївщині.

Про це йдеться на сайті Червоного Хреста України.

Так, на Одещині відбулося загоряння складського приміщення вищезгаданої організації площею 1 000 квадратних метрів, через що було повністю знищено гуманітарну допомогу, що знаходилася у приміщенні.

Читайте також: Ракетний удар по Одещині: з-під завалів дістали тіло загиблого чоловіка

Окрім цього, через ракетний обстріл Миколаївської області, що стався 7 травня 2023 року, пошкоджень зазнав мобільний шпиталь Миколаївської обласної організації Червоного Хреста України. На щастя, співробітники та волонтери організації не постраждали.

До слова, саме 8 травня – у день народження швейцарського гуманіста, засновника Червоного хреста та першого лауреата Нобелівської премії миру Анрі Дюнана – відзначають Міжнародний День Червоного Хреста та Червоного півмісяця. Цього дня висвітлюється важливість співробітників та добровольців у справі порятунку людських життів та надання допомоги вразливим категоріям громадян по всьому світу. Девіз святкування 2007 року звучить так: "Разом заради гуманності".

Раніше ми писали, що нічна атака 8 травня по Києву не минула без наслідків: є постраждалі, серйозно пошкоджена інфраструктура, зокрема житлова.

  • Читайте також:

"Спецоперація" йде по плану: ЗСУ за добу знищили 540 окупантів, 7 ворожих танків і 42 дрони

Окупанти проводять "евакуацію" з Токмака, у Веселому знищили документацію "поліції" - Генштаб

У світі завищені очікування від контрнаступу ЗСУ - Резніков для WP