RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Росія влаштувала нічну атаку: на Одещині влучання у склад, у Києві є постраждалі. Фото, відео і всі подробиці

В ніч на понеділок, 8 травня, російські терористи влаштували чергову атаку на українські міста. Так, літаками стратегічної авіації РФ було атаковано склад одного з продовольчих підприємств в Одеській області, а в Києві внаслідок падіння уламків збитих "шахедів" пошкоджено будівлі і п'ятеро осіб травмовано. При цьому сили ППО столиці знищили всі 35 дронів-камікадзе, які Росія спрамувала на Київ.

"Апостроф" зібрав все, що відомо про нічну атаку.

Масштабну повітряну тривогу в Україні було оголошено опівночі. Мешканці столичного регіону чули вибухи - працювали сили ППО. Уламки збитих ворожих "шахедів" впали в Соломʼянському районі Києва, де потраждали троє людей, та в Святошинському - одна людина постраждала.

Читайте також: Знищення в Україні першої ракети Х-47 "Кинжал": які вона має характеристики та особливість

За інформацією КМВА в Святошинському районі столиці, ймовірно, через падіння уламків пошкоджено 7 авто і ще 1 авто горіло, зафіксовано падіння уламків на житловий будинок, пошкоджені вікна, фасади; є падіння уламків на проїжджу частину. В результаті атаки травмовано 5 осіб, їм надана медична допомога;

В Солом’янському районі пошкоджено резервуар (5т) з витоком дизельного палива ( без загоряння). На стоянці пошкоджено 15 вантажних та 5 легкових авто.

Також, ймовірно через уламки, було пошкоджено газову трубу високого тиску з послідуючим горінням газового факелу, газ перекрито, пожежу ліквідовано.

"Інформація по руйнуваннях і постраждалих в усіх районах міста уточнюється", - додали в КМВА.

Згодом в мережі показали фото зруйнованого будинку - кілька квартир вигоріло, десятки з них залишилися без вікон.


По Одещині окупанти вдарили ракети типу Х-22. Вони влучили по складу одного з продовольчих підприємств і по рекреаційній зоні на чорноморському узбережжі. Спікер оперативного командування "Південь" Владислав Назаров показав фото пожежі, яка розпочалася на місці прильоту.

"Рятувальні служби працюють над ліквідацією пожеж. Даних про постраждалих не надходило. Інформація уточнюється", - додав Назаров.

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, вночі було знищено всі 35 "шахедів", якими окупанти атакували Україну.

Як ми розповідали, в ніч на неділю, 7 травня, українські військові виявили та знищили російський розвідувальний безпілотник, який помітили над Києвом.

Вас може зацікавити:

У світі завищені очікування від контрнаступу ЗСУ - Резніков для WP

Перевіряють роботу ППО: у Міноборони пояснили частоту останніх обстрілів України

ЗСУ вперше успішно перехопили гіперзвукову ракету "Кинджал": фото і всі подробиці